Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Završena vlasnička tranzicija Invest Sedlića, ‘squeeze out‘ Falkensteinera i Braće Pivac…

13. Ožujak 2020.
Zvonimir Sedlićfoto Dražen Lapić/Lider

Bivšem vlasniku Zvonimiru Sedliću opozvana je prokura u INVEST SEDLIĆU nepunih godinu dana nakon što je tvrtku preuzeo AGROKOM NATURA. Njegov vlasnik Admir Baždar tada je od Sedlića preuzeo i direktorsku poziciju, a sad se odrekao i njegovih usluga kao prokurista, koje su mu očito bile potrebne u tranzicijskom razdoblju.

Većinski vlasnik FMTG (FALKENSTEINER) istiskivanjem vlasnika 4,95 posto dionica postao je jedini dioničar tvrtke HOTELI PUNAT. Istovremeno je predsjednik NO-a Agron Beriša dobio novi mandat, a dosadašnji član NO-a, većinski vlasnik i CEO matične kompanije Otmar Michaeler postao zamjenik predsjednika NO-a umjesto Claudije Anne Beermann, a novi član NO-a je Norbert Ratzinger.

MESNA INDUSTRIJA BRAĆA PIVAC istisnula je male dioničare, koji su držali 0,54 posto dionica karlovačkog PPK-a, i sad je jedini dioničar karlovačke mesne industrije.

Tvrtku ATHOS iz Zagreba od Kristijana Lovrića vlasnički su preuzeli Luka Škaro i Matej Džolan, koji je i novi direktor. Raniji prokurist Kristijan Lovrić bio je vlasnik i direktor samo tri mjeseca, jer je u studenome tvrtku koja posluje u sklopu ATHOS GROUPA i prodaje istoimeni brend parfema preuzeo od Tonija Lovrića.

Hedwig Höfler novi je direktor tvrtke EUROPOLIS ZAGREBTOWER umjesto Markusa Andreasa Kuttnera. Od ranije je direktor Peter Tazl, a prokurist Peter Pros.

Marko Lukičić i Goran Filipović nisu više članovi Uprave JADRANKE iz Malog Lošinja zbog ostavke, odnosno isteka mandata. Dosadašnji predsjednik Uprave Sanjin Šolić sad je jedini član Uprave.

Dosadašnji član NO-a karlovačke komunalne tvrtke ČISTOĆA Zdravko Marčetić novi je predsejdnik NO-a umjesto Katarine Malenice, a novi član NO-u umjesto nje je Denis Karas.

Silvana Pavić nova je direktorica tvrtke SPV ZA SANACIJU. Pridružila se Ani Mariji Maksić, koja je na toj poziciji od srpnja prošle godine.

Ivan Keča novi je, treći direktor u tvrtki GROHE ADRIA, koja mu je najprije u lipnju prošle godine dodijelila prokuru.

Valerija Blašković preuzela je suvlasnički udjel Đurđe Turković u tvrtki OG GRAFIKA iz Jastrebarskog i direktorsku poziciju od drugog suvlasnika Mirka Brkića. Suvlasnici su još Dušan Gvozdić i Marija Simon.

Luciji Luketini dodijeljena je prokura u LOGOSI-UNI-IMPEXU iz Splita.

Darko Blažeković izašao je iz suvlasništva iz zagrebačkog PRIMOTRONICA i nije više prokurist. Jedini vlasnik sad je Alan Ivan Blažeković, koji je i direktor ovog distributera alata i uređaja.

24. travanj 2024 22:00