Tvrtke i karijere
StoryEditor

Vlasničke promjene: Završeno preuzimanje Bauwelta, novost u Green Goldu…

24. Veljača 2020.
Green gold

Bruno Topić novi je direktor BAUWELTA umjesto Tomislava Leke. Time je dovršeno preuzimanje. Tvrtku je u svibnju prošle godine od Leke preuzela BAUWELT LOGISTIKA, tu je tvrtku potkraj prošle godine preuzeo BRUX-GRAD, temeljna tvrtka Brune Topića, koji je početkom godine i u njoj preuzeo direktorsku poziciju od Leke.

Tako je 'manja riba', BRUX-GRAD (s 57 milijuna kuna prihoda i 36 zaposlenih u 2018.) 'pojela' dvostruko veću, BAUWELT (91 milijun prihoda i stotinjak zaposlenih).

Marko Roginić u prosincu prošle godine vlasnički i upravljački preuzeo je ROBIPLAST od Tihomira Radišića i prebacio sjedište iz Đakova u Zabok. No nije dugo bio direktor. Otvoren je stečajni postupak jer tvrtka zadnjih godinu dana ima blokiran račun zbog nepodmirenih naloga za plaćanje od 2,7 milijuna kuna. Zahtjev za stečaj podnijela je Porezna uprava zbog duga od 857 tisuća kuna. Stečajni upravitelj je Ivan Mikić.

P. B. GRAD Branka Perkovića preuzeo je vlasnički tvrtku M123 UPRAVLJANJE od Jagode Korde. Nikola Perković zamijenio je Stjepana Lovića na poziciji direktora tvrtke koja upravlja centrom Green Gold.

Josip Bošković proširio je svoj trgovački lanac. Preko tvrtke SLAVONIJA-BOŠKOVIĆ vlasnički je preuzeo TEZGU iz Osijeka od Damira Arambašića i novi je direktor umjesto dosadašnjeg vlasnika. Opozvao je i prokurista Antu Arambašića.

24. travanj 2024 21:25