Klub izvoznika
StoryEditor

Ericsson Nikola Tesla ugovorio 35 milijuna kuna vrijedne poslove s ministarstvima

22. Siječanj 2021.
Ericsson Nikola Tesla, Gordana Kovačevićfoto Ratko Mavar

Ericsson Nikola Tesla ENT ugovorio je nove poslove s Ministarstvom unutarnjih poslova i Ministarstvom pravosuđa i uprave vrijedne ukupno oko 35 milijuna kuna, priopćili su u petak iz ENT-a.

U suradnji s tvrtkama Securitas Hrvatska i Hidraulika Promet, Ericsson Nikola Tesla je s MUP-om potpisao ugovor vezan uz nastavak provedbe projekta 'Zelene granice' kojemu je cilj uspostava nadzora nad državnom granicom sukladno Schengenskim pravilima.

Suradnja se, stoji u priopćenju, odnosi na opremanje terenskih vozila MUP-a visoko sofisticiranom video opremom povezanom sa središnjim nacionalnim kao i lokalnim centrima za nadzor državne granice. U tom području, u suradnji s tvrtkom Securitas Hrvatska, s MUP-om je potpisan i ugovor vezan za stacionarne sustave što se odnosi na opremanje dodatnih lokacija video opremom i softverom koje funkcionalnostima odgovaraju Schengenskim pravilima.

S Ministarstvom pravosuđa i uprave ENT je potpisao ugovor vezan uz usluge unaprjeđenja, dorade i nadogradnje ZUP IT sustava (jedinstveni aplikativni sustav za praćenje i nadzor upravnog postupanja) te edukacije korisnika.

Ugovoreni poslovi uključuju izradu IT sustava za podršku upravljanju procesima i kvalitetom u javnoj upravi. Cilj projekta je uslugama unaprijediti postojeći ZUP IT sustav kojim se prikupljaju podaci u cilju unaprjeđenja praćenja upravnog postupanja i odlučivanja u javnopravnim tijelima, te otklanjanja nepotrebnih upravnih postupanja.

Postojeći ZUP IT sustav bit će unaprijeđen doradom trenutnih i dodavanjem novih funkcionalnosti u sustav, na prijedlog primarnih korisnika sustava.

24. travanj 2024 17:26