Lider invest
StoryEditor

[VIDEO] Nakon velike proizvodne investicije šef Bauwerk Group Hrvatska zaključuje: Najbolja je investicija u ljudski kapital

09. Studeni 2021.
Igor Benaković i zaposlenica, Bauwerk Group Hrvatska

Bauwerk Group Hrvatska 2017. godine započela je investicijski projekt vrijedan više od 135 milijuna kuna kojim je u Đurđevcu izgrađen novi pogon za primarnu i finalnu obradu drva, prateća infrastruktura te su nabavljeni novi radni strojevi. Tom je investicijom zaposleno 160 novih djelatnika, stoga je i hrvatska podružnica jednog od najvećih europskih proizvođača parketa ove godine dobila posebno priznanje Employee Lider invest

– U proteklih gotovo pet godina poslovanja u Hrvatskoj te više od 150 milijuna kuna uloženih u proizvodne pogone u Đurđevcu, Bauwerk Group Hrvatska podigao je proizvodnju premium parketa na zavidno visoku razinu poslovanja u svjetskim razmjerima. Gotovo sve proizvode izvozi na zahtjevna europska i svjetska tržišta. Za postignute rezultate tvrtka je višestruko nagrađivana, ali našem timu posebno značenje i priznanje predstavlja ponovna dodjela posebnog priznanja - Employee Lider invest za investiciju koja je najviše pridonijela zapošljavanju - rekao je povodom dodjele nagrade Igor Benaković, predsjednik Uprave Bauwerk Groupa Hrvatska.

image

Miodrag Šajatović dodjeljuje priznanje Employee Lider invest Igoru Benakoviću 

foto Ratko Mavar

Istaknuo je kako je tvrtka unatoč izazovima koje je donijela pandemija koronavirusa, nastavila s rastom i razvojem poslovanja na višim razinama efikasnosti i fleksibilnosti te povećala zaposlenost na preko 300 zaposlenika.

- Tu investiciju u ljudski kapital smatramo svojom najboljom investicijom - naglasio je Benaković.

Investicijski projekt za koji su dobili priznanje Lider investa, izgradnja pogona za primarnu i finalnu obradu drva, prateće infrastrukture i nabava opreme imala je za cilj omogućiti proizvodnju gotovog parketa u punom kapacitetu. Tim je ulaganjem u modernizaciju i rekonstrukciju proizvodnih pogona zaokružen proizvodni proces - od pilanske prerade drva, sušenja drvne mase, izrade drvenih elemenata i lamela, do proizvodnje finalnih proizvoda, troslojnih parketa i briketa. Investiciju je u cijelosti financirao švicarski vlasnik tvrtke koja međunarodno zapošljava 1.700 ljudi.

image

Pogoni Bauwerk Group Hrvatska u Đurđevcu

Bauwerk Group je u prosincu 2016. godine preuzeo posrnulu tvrtku u Đurđevcu i početkom 2017. godine krenuo u veliki investicijski ciklus. U godinu i pol dana nakon preuzimanja pokrenuta je proizvodnja finalnih proizvoda koji se gotovo u potpunosti izvoze na najzahtjevnija europska i svjetska tržišta. Do danas je tvornica obnovljena iz temelja, opremljena najsuvremenijom, održivom tehnologijom, prihodi su joj 14-erostruko porasli, broj zaposlenih je udvostručen, sanirani su gubitci prethodne tvrtke koji su prelazili 200 milijuna kuna, a tvrtka sada ostvaruje i dobit nakon oporezivanja. Godišnji prihod po zaposlenom je iznad milijun kuna, a novi je poslodavac u nekoliko navrata povećavao plaće.

Bauwerk Group Hrvatska predviđa da će ovu godinu zaključiti s više od 290 milijuna kuna prihoda, od čega 97 posto dolazi od izvoznih aktivnosti. Lani je đurđevačka kompanija ostvarila prihod od 275 milijuna kuna, a tada je udio izvoza bio gotovo 98 posto.

Pogledajte u videu kako izgleda novi pogon Bauwerk Groupa Hrvatska.

19. travanj 2024 19:08