Lidertrend
StoryEditor

Besplatne edukacije te kulturni i zabavni sadržaji za vrijeme izolacije

23. Ožujak 2020.
Online edukacija
Piše: Tina Kovačić

U vrijeme sprečavanja širenja koronavirusa, mahom smo izolirani u svojim domovima. Kako se ne bismo prepustili letargiji ili ne-daj-bože depresiji i anksioznosti, to vrijeme možemo iskoristiti za vlastito usavršavanje kroz razne edukacije, kulturno uzdizanje ili opuštanje uz razne filmove. Srećom, mnogi su te sadržaje ponudili potpuno besplatno.

U sklopu Nastave na daljinu, učenicima ali i svima ostalima Školska knjiga daje besplatan pristup listalici s novim brojem Smiba i Modre laste - OVDJE

Instrukcije za školarce:

Upute za roditelje i učenike - Projekt pomoći hrvatskom obrazovnom sustavu pogođenim korona virusom - OVDJE

Na Facebook stranici Pomoć hrvatskom školstvu pogođenom koronavirusom okupljaju se volonteri (studenti, nastavnici, stručnjaci i osobe koje žele pomoći) koji će u narednom razdoblju pomagati s podukom gradiva.

Kultura

Ministarstvo kulture objavljuje virtualne sadržaje online - OVDJE

Vodič kroz online kulturu - OVDJE

Virtualna šetnja kroz Nacionalne parkove - OVDJE

Filmovi

Dokumentarci online - OVDJE, OVDJE i OVDJE

Kultura u svijetu

Metropolitan Opera u New Yorku - OVDJE

Pariška opera - OVDJE

Besplatne virtualne šetnje po svjetskim muzejima na više linkova:

Koncerti i izložbe koje možete gledati online - OVDJE, OVDJE i OVDJE. Svoja virtualna vrata otvorili su i Muzej Louvre u Parizu, te Rijksmuseum u Amsterdamu.

Edukacije

Osam Ivy League fakulteta  - Brown, Columbia, Cornell, Dartmouth, Harvard, Princeton, University of Pennsylvania i Yale nude četristotinjak besplatnih tečajeva putem interneta - OVDJE

Besplatno učenje stranih jezika 

Duolingo - Na ovoj stranici možete naučiti brojne svjetske jezike od engleskog, njemačkog, talijanskog, francuskog, španjolskog pa sve do poljskog, ruskog, kineskog i mnogih drugih. Istraživanje je pokazalo da tijekom 34 sata učenja preko ove stranice možete steći znanje jezika koje biste stekli da pohađate cijeli semestar na nekom tečaju u školi stranih jezika ili u školi.

Busuu - Svaki tečaj na Busuu razvijen je korištenjem Zajedničkog europskog referentnog okvira (CEFR), međunarodno priznatog standarda za kreiranje lekcija iz stranog jezika. Učenjem stranog jezika preko ove stranice možete steći znanje jezika od razine A1 do B2.

Memrise - Korisnici koji su učili strane jezike preko ove stranice pišu kako im je stranica pomogla da nauče jezik i uz to se zabave. Osvojili su i Google Play Awards za najbolju aplikaciju.

Lingvist - Preko ove stranice možete naučiti strane jezike, odnosno stvari koje vam trebaju. Brzo napredujete jer možete preskakati materijal koji ne morate učiti ili vježbati, a aplikacija je dostupna i preko weba te Androida i iOS-a.

HelloTalk - Ova stranica nudi vam besplatne tečajeve za više od 150 jezika i ima preko 15 milijuna korisnika, a jezik učite u kontaktu s izvornim govornicima. Možete razgovarati s njima SMS-om, glasovnim porukama i pozivima ili videopozivima.

I malo mode na kraju

Virtualni Fashion showovi - OVDJE

 

Iskoristite vrijeme što bolje i kvalitetnije. I ne zaboravite - Budite pozitivni, ali ne na koronu!

17. travanj 2024 18:56