Lidertrend
StoryEditor

Bill Gates: Slika dobroćudnog štrebera narušena brojnim aferama

17. Svibanj 2021.
Bill Gatesfoto Shutterstock

Bill Gates je zahvaljujući svom filantropijskom radu tijekom godina stvorio sliku o sebi kao simpatičnom štreberu i dobrotvoru. Ta ga je slika učinila boljim u usporedbi s drugim ekscentričnim milijarderima. No, vijesti o njegovom odnosu s jednom zaposlenicom, i to netom nakon vijesti o razvodu 27-godišnjeg braka s Melindom Gates, otkrivaju njegovu mračniju stranu.

Naime, iz Microsofta, čiji je Gates suosnivač, u ponedjeljak su izvijestili o istrazi navodne Gatesove ljubavne veze sa zaposlenicom tvrtke otprije gotovo 20 godina. Microsoft je polovicom 2019. godine saznao da je Gates htio započeti intimnu vezu sa zaposlenicom 2000. godine, samo šest godina nakon vjenčanja s Melindom.

Zanimljivo je da je prošle godine Gates napustio izvršni odbor Microsofta u želji da se posveti svom filantropijskom radu. Njegova je glasnogovornica izjavila da ta odluka nije imala nikakve veze s razotkrivanjem ljubavnog odnosa sa zaposlenicom te da je taj odnos bio prijateljski.

Međutim, tu ružnim optužbama nije kraj. Strani mediji prenose da je Gates znao svoje radno mjesto smatrati mjestom za 'traženje žena'. Šest sadašnjih i bivših zaposlenika svjedočilo je za Gatesovom 'neugodnom' ponašanju na radnom mjestu, prenosi The New York Times. Navodno je putem e-maila pozvao jednu zaposlenicu na večeru 2006. godine.

Na radnom je mjestu upoznao i svoju suprugu Melindu 1987. godine – kada je ona počela raditi u Microsoftu. Zaposlenici su također izjavili da je znao 'odbacivati' suprugu Melindu u radu na zajedničkoj zakladi Bill & Melinda Gates Foundation, u sklopu koje su, između ostaloga, radili i na inicijativama za osnaživanje žena.

Ranije ovog mjeseca, Journal je izvijestio da je Melinda Gates razmišljala o razvodu od Billa još 2019. godine nakon što se uzrujala zbog Gatesove spremnosti da se sastane s financijerom Jeffreyem Epsteinom, inače osuđenim seksualnim prijestupnikom koji je počinio samoubojstvo u zatvoru. Gates je opovrgnuo da je imao bilo kakav poslovni ili prijateljski odnos s Epsteinom.

Iako se nije javno obazirao na optužbe i tračeve o razvodu, o slučaju se oglasila Gatesova glasnogovornica Bridgitt Arnold.

– Izuzetno je razočaravajuće što je objavljeno toliko neistina o uzroku, okolnostima i vremenskom slijedu razvoda Billa Gatesa. Glasine i špekulacije oko Gatesovog razvoda postaju sve apsurdnije i žalosno je što se ljudi koji malo ili nimalo ne znaju o situaciji nazivaju 'izvorima' – izjavila je Arnold za The Times.

19. travanj 2024 15:48