Lidertrend
StoryEditor

Direktori vodećih gaming kompanija u pandemiji zaradili milijardu dolara

20. Siječanj 2022.
Rekorderi s preko sto milijuna dolara zarađenih u 2020. su direktor Playtike Robert Antokol i Activision Blizzarda Bobby Kotick

I dok svijet bruji o povijesnoj Microsoftovoj kupovini gaming kompanije Activision Blizzard za rekordnih 68,7 milijardi dolara, portal Games One na industriju baca pogled iz nešto drugačije perspektive - bankovnih računa izvršnih direktora. Prema nedavno objavljenom izvještaju, 42 najplaćenija CEO-a tijekom pandemijske 2020. zaradila su ukupno milijardu dolara. Ultimativni pobjednik po ukupnim godišnjim primanjima izvršni je direktor kompanije Playtika Robert Antokol koji je kroz plaće, bonuse, dionice i druge kompenzacije zaradio 372 milijuna dolara ili 186 tisuća dolara po satu. Playtika je inače poznata po Bingo Blitz i Bord Kings, a 2020. ostvarila je prihod od 2,37 milijarde dolara, dok su 2021. očekivali porast na oko 2,6 milijardi dolara.

42 najuspješnija CEO-a

Drugi na listi, čelni je čovjek Activision Blizzarda Bobby Kotick koji je zaradio 154,6 milijuna dolara ili 77,3 tisuće dolara po satu i to unatoč optužbama tisuće zaposlenika zbog maltretiranja i stvaranja toksične kulture u organizaciji. Za optužbe, izgleda, ne mari ni Microsoft budući da je objavljeno da će on nastaviti voditi kompaniju i pod novim vlasništvom. Njega po visini prihoda slijedi CEO Skillza Andrew Paradise sa 103,3 milijuna dolara, dok je izvršni direktor koji se nalazi na četvrtom mjestu, Andrew Wilson iz Electronic Artsa, zaradio gotovo tri puta manje – 34 milijuna dolara.

Na listi top pet najuspješnijih CEO-a u gaming industriji nalazi se i šef Zynge, Frank Gibau s 32 milijuna dolara te CEO Unity Softwarea John Riccitiello koji bogatiji za 22 milijuna dolara. Od 42 CEO-a na posljednjem mjestu na rang-listi GamesOnea nalazi se Lars Wingefors, CEO Embracera, kompanije koja je nedavno kupila vlasnike društvene igre Catan, koji je u zaradio 162 tisuće dolara.

25. travanj 2024 07:09