Lidertrend
StoryEditor

[Video]: Genesis GV60 s kristalnom kuglom

12. Rujan 2021.
Genesis GV60

Luksuzna marka automobila u portfelju Hyundaija Genesis premijerno je predstavila svoj najnoviji, potpuno električni model GV60. Izrađen je na istoj platformi E-GMP (Electric-Global Modular Platform) kao i Hyundai Ioniq 5 i Kia EV6, što znači da će se novi Genesis puniti iznimno brzo, a to brzo znači da se za samo 18 minuta napuni do čak 80 posto s maksimalnim dosegom od 400 kilometara.

Na prvi pogled, Genesis GV60 djeluje iznimno elegantno i pomalo futuristički s glatkim linijama i elegantnom siluetom. Prednji dio krase dvoredna svjetla te poveća rešetka ispod svjetala koja naglašava dinamičke performanse automobila, ali i povećava učinkovitost hlađenja baterija koje su smještene u donjem dijelu vozila. U fokus odmah upadaju i digitalni bočni retrovizori, kojima mnogi vozači ipak nisu toliko oduševljeni, kao i 'skrivene' električne ručke za otvaranje automobila koje se pojavljuju kada se približite automobilu.

Sve to daje futuristički šarm kojemu pridonosi i 'preklopna hauba' koja stvara dojam izostanka linija između dijelova karoserije. Ipak, najviše 'mišića' Genesis je pokazao na ručici mjenjača, koja dolazi u obliku kristalne kugle smještene na konzoli koja se okreće i svijetli u bojama, ovisno o načinu vožnje.

16. travanj 2024 11:09