Lidertrend
StoryEditor

Gucci i Louis Vuitton ‘najvrući‘ brendovi 2021.

31. Kolovoz 2021.
Štedljiviji potrošači ulažu u luksuzne komade koji jamče kvalitetu, a ta je promjena najvidljivija među predstavnicima generacije Z i milenijaca, stoji u izviješću The RealReala

Popularna 'resale' platforma The RealReal, objavila je svoju tradicionalnu listu najtraženijih brendova u godini te komade modnih kuća Gucci i Louis Vuitton proglasila 'najvrućim' u 2021. Prema potražnji na toj šoping platformi, Gucci drži suvereno prvo mjesto pri čemu su second-hand dodaci s njihovim potpisom ostvarili i najveći rast prodaje. Za vratom mu puše Louis Vuitton koji je po potražnji i prodaji zasjeo na drugo mjesto, a prate ga Chanel, Prada i Dior.

Generacija Z najosvještenija

Osim tih dobro znanih modnih kuće čije luksuzne komade kupci potražuju i u 'second-hand' varijanti, sjajan uspjeh na The RealRealu ostvarili su proizvođači luksuzne obuće, ponajviše tenisica čija je prodaja 2021. porasla za 383 posto. Najčešći kupci te luksuzne, ali i udobne obuće su milenijci, ponajviše žene.

Najveću 'resale' vrijednost ostvario je Nike, dok je japanski 'streetwear' ostvario mnogo veću globalnu potražnju nego lani pri čemu su najprodavaniji brendovi Issey Miyake i Yohji Yamamoto. Ako je suditi prema izviješću The RealReala, potražnja za popularnim kolaboracijama modnih brendova poput, primjerice, Nike x Off-White, je pala u odnosu na prethodne godine. Kako stoji u priopćenju iz kompanije, pandemija i epidemiološke mjere su značajno utjecale na ponašanje potrošača.

- Štedljiviji potrošači ulažu u luksuzne komade koji jamče kvalitetu, a ta je promjena najvidljivija među predstavnicima generacije Z i milenijaca - poručuju The RealRealovci i zaključuju da je od svih dobnih skupina generacija Z dosad najosvještenija grupa potrošača.

25. travanj 2024 22:13