Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Ikona brenda, novi 911 Turbo S spoj je snage, elegancije i učinkovitosti

15. Ožujak 2020.
911 Turbo S oba
Model 911 oduvijek je spoj snage, elegancije i učinkovitosti. Zajedničko je svim 911-icama što su prokleto ‘kul‘. I ovoga puta Porsche je nadmašio sama sebe

Otkazivanje ženevskog automobilskog sajma nije pokolebalo ekipu iz Porschea koja je u Ženevi planirala predstaviti ikonu brenda, novi 911 Turbo S. Iako je sajam otkazan, premijera se preselila online pa su svi znatiželjnici mogli vidjeti ono što vjerojatno nikad neće kupiti i voziti.
Model 911 oduvijek je spoj snage, elegancije i učinkovitosti i sa svakim novim modelom nadmašuje prethodne. Zajedničko je svim modelima što su prokleto 'kul'. I ovoga puta Porsche je nadmašio sama sebe.

Dva modela

Predstavljene su dvije inačice modela, coupé-izvedba i kabriolet, i bez obzira na to za koju se odlučite, ispod poklopca bit će 3,8-litreni twin-turbomotor koji razvija 650 KS uz 800 Nm okretnog momenta, što je 70 KS i 50 Nm više od prethodnika. Sva ta sirova snaga znači da auto 'leti', što se najbolje vidi kad stisnete papučicu gasa da biste došli do stotke i ondje se nađete u 2,7 sekundi; maksimalna je pak brzina golemih 330 km/h. Motor je uparen s osmostupanjskom PDK mjenjačem, koji je brži i od mjenjača u bolidima Formule 1.

Vrhunske performanse

Osim poboljšanih performansi novi 911 Turbo S također je malo širi od prethodnika da bi mu se poboljšala dinamika vožnje, s prednje strane dodani su mu prilagodljivi usisnici za rashlađivanje da bi se poboljšala aerodinamika, a tu je i stražnje krilo ili 'spojler' koji, osim što povećava atraktivnost vozila, ima presudnu ulogu u stabilnosti, posebno u zavojima i pri velikim brzinama. Novost je da prvi put model 911 Turbo dobiva različite promjere kotača: 20-inčni su kotači s gumama 255/35 sprijeda, a 21-inčni s gumama 315/30 straga; tu je i adaptivni ovjes za bolju prilagodbu uvjetima na cesti.

U unutrašnjosti novog Porschea 911 Turbo S dominiraju koža, karbonska vlakna i lagani srebrni akcenti. Tu su, naravno, i sportska sjedala, koja se mogu namjestiti na osamnaest načina, te 10,9-inčni infotainment-zaslon osjetljiv na dodir. Cijena još nije definirana, ali pretpostavlja se da bi Porsche 911 Turbo S Coupé mogao stajati oko 203 tisuće dolara; cijena kabrioleta bila bi pak oko 216 tisuća dolara. 

16. travanj 2024 06:39