Lidertrend
StoryEditor

Jacob&Co predstavio sat s likovima Ujaka Tvrdice i Monopoly Mana po cijeni od 600 tisuća dolara

09. Srpanj 2021.
Nova linija luksuznog brenda nastala je u suradnji Jacob&Coa s popularnim uličnim umjetnikom Alecom Monopolyijem

Brend luksuznog nakita i satova Jacob&Co svojim je kupcima predstavio novu liniju satova Astronomia nastalu u suradnji sa 'street artistom' Alecom Monopolyijem. Ta kreativna suradnja samo je potvrda trenda neočekivanih kolaboracija umjetnika i luksuznih brendova čiji je cilj brend predstaviti u novom, svježem ruhu, s estetikom i porukom koja bi se mogla svidjeti mlađim generacijama, naročito milenijcima dubljeg džepa.

Naime, Alec Monopoly je njujorški umjetnik koji se u svojim djelima - najčešće uličnoj umjetnosti (murali) služi likovima iz popularne kulture poput maskote kultne društvene igre Monopol ili pak škrtog ujaka Paške Patka, Ujka Tvredice (u bivšoj državi poznatog kao Čika Baja).

Od kritičara do brenda

Umjetnik Monopoly svojim je u uličnim radovima likovima iz djetinjstva davao novi kontekst, pa je tako, primjerice, Monopoly Man (kako se maskota zove na američkom tržištu) inspiriran Bernie Madoffom. Njegovi radovi brzo su privukli pažnju javnosti i postali tražena 'roba' među zvijezdama A liste poput Miley Cyrus, Robina Thickea, Setha Rogena ili Iggy Azaleje koji vjerno kupuju njegove umjetnine. Osim što Alec Monopoly ima smisla za vlastiti brending - na fotografijama obično prekriva lice rukom ili medicinskom maskom što je postalo njegov prepoznatljiv znak, ima i za biznis.

Kako je rasla popularnost njegovih radova koji na duhovit način kritiziraju društveno-ekonomsku situaciju, pa čak i tu diskrepanciju života u siromaštvu i života u bogatstvu, Alec Monopoly je krenuo sklapati biznis partnerstva s brendovima. Tako je, recimo, postao ambasador švicarskog proizvođača satova TAG Heuer, ali i kreirao mural za film Justina Biebera Justin Bieber Believe.

Cijena recentnog partnerstva Jacob&Co i Alexa Monopolyija nije poznata, ali jest ona sata s njegovim potpisom. Od ovog će se tjedna, naime, ručno izrađeni sat s trodimenzionalnim likovima Monopoly Mana i Ujaka Tvrdice, ukrašen 18-karatnim zlatom i dijamantom, moći kupiti za 600 tisuća dolara.

19. travanj 2024 09:59