Lidertrend
StoryEditor

Kako se ponuda skijanja prilagodila novim tržišnim uvjetima

15. Listopad 2020.
Kronplatz, Italija, 201219. Ski patrola - Kronplatz, skijaliste u juznom Tirolu sa 114 km povezanih skijaskih staza. Na fotografiji: pogled na mjeto San Vigilio sa crne staze Ertafoto Cropix
Bliži se sezona skijanja. Putničke agencije i skijališta poduzimaju sve mjere da bez skijanja ne ostanemo ni u novom normalnom.

Dolazak jeseni u putničkim agencijama tradicionalno označava početak sezone skijaških putovanja. Ne treba posebno naglašavati, ova je sezona bitno drugačija od svih dosadašnjih. No, ako ste slučajno pomislili da 'novo normalno' isključuje uživanje u zimskim radostima, na sreću, niste bili u pravu.

Vodeća domaća putnička agencija, istarski Uniline, tako je novonastalim okolnostima doskočila uvrštavanjem nove opcije u svoju ponudu za skijaše. Radi se o 'SKIFUN' jamstvu, koje putnici mogu uplatiti pri rezerviranju skijaškog aranžmana.

Zdravlje na prvom mjestu

SKIFUN jamstvo putniku garantira da u slučaju proglašenja epidemije u matičnoj, odredišnoj ili tranzitnoj zemlji, kao i stavljanja bilo koje od tih zemalja na crvenu listu od Republike Hrvatske, zbog čega bi gost morao u karantenu po povratku kući, može ostvariti povrat novca kojeg je uplatio za skijanje, (umanjen za iznos administrativnih troškova i iznos premije otkaza putovanja) u roku od 15 dana od otkaza putovanja.

Siniša Miljević, voditelj online prodaje Unilinea, naglašava kako su u pripremi sezone intenzivno radili na prilagodbi svih ponuda kako bi svojim klijentima osigurali maksimalnu sigurnost i potpunu fleksibilnost.

- U segmentu skijanja ekskluzivni smo partner SKIFUN-a za Hrvatsku zbog čega smo u mogućnosti ponuditi veliki izbor sigurnih skijališta. Zdravlje i sigurnost naših klijenata nam je na prvom mjestu, pa smo, s obzirom na okolnosti uzrokovane epidemijom, odlučili ponuditi ovu posebnu uslugu - izjavio je Miljević.

Upiti pristižu

Miljević dodaje da je prodaja trenutno zbog koronavirusa i važećih restrikcija prilikom ulaska u države ponešto usporena, no upiti pristižu - što ih ohrabruje i čini pozitivnima. Očekivano, najviše interesa ima za otvorenje skijaške sezone u prosincu i  tradicionalni Bijeli tjedan u siječnju, kada većina Hrvata putuje na skijaška odredišta, a upiti i rezervacije su podjednako raspodijeljeni na hotele i apartmane.

image
Sillian_Austrija, 081219.
Na fotografiji: nova 6-sjedeznica Thurntaier
Foto: Tom Dubravec/CROPIX
foto Cropix

Uniline u ponudi za ovu sezonu ima sva najvažnija skijaška odredišta u Europi. Kao ključne destinacije ističu Kreischberg, Bad Kleinkirchheim i Nassfeld u Austriji, Alta Badia, Civetta i Kronplatz u Italiji, te Valmeinier i Serre Chevalier u Francuskoj. U Sloveniji su to već dobro poznata skijališta Kranjska Gora, Golte, Rogla, Kanin-Sella Nevea te za jednodnevne ski izlete tu je mnogima poznati Krvavec.

Najkonkurentnija ponuda na tržištu

- Možemo istaknuti kako imamo vrlo konkurentnu ponudu. Cijene se kreću od 63€ po osobi za otvorenje sezone na Jahorini, u što su uključena tri noćenja i trodnevni skipass, do uvijek popularnog Bijelog tjedna za obitelji gdje se cijene za četveročlanu obitelj kreću od 1025€ u Francuskoj do 1440€ u Austriji, a aranžman obuhvaća tjedni najam apartmana, šestodnevni skipass te školu skijanja za djecu i animacijski program - kaže Miljević.

Na odabir lokacije ove godine utjecat će neke nove okolnosti, poput preporuka stožera, potencijalnih ograničenja putovanja, ali i mjera koje će pružatelji usluga poduzeti i provoditi na destinacijama. Važno je naglasiti da se uz putničke agencije, i skijališta pripremaju za sezonu u novim okolnostima i vode iznimnu brigu o poštivanju zdravstvenih mjera. Primjerice, na pojedinim će skijalištima u austrijskom Tirolu svatko ko kupi ski-pass besplatno dobiti multifunkcionalni šal, koji se može koristiti kao filtrirajuća maska (FFP), a koji će biti obvezan na propisanim mjestima.

Ovogodišnja ponuda Unilinea proširena je za 300-tinjak novih objekata -  Istražite cijelu ponudu i rezervirajte svoj skijaški odmor ovdje.

19. travanj 2024 20:31