Lidertrend
StoryEditor

Kazalište Planet Art pokrenulo on line kazalište uživo

19. Studeni 2020.
Kazalište Planet Art

Riječ je o kazališim predstavama koje se održavaju uživo, a koje putem streaminga možete gledati iz svojeg dnevnog boravka, s putovanja ili gdje god se nalazite po cijelom svijetu umjesto iz kazališne dvorane.

Projekt je nastao kao odgovor na korona krizu, no ujedno je otvorio mogućnost da na ovaj način predstave mogu gledati svi oni koji nemaju mogućnost fizički prisustvovati kazališnim predstavama, a željeli bi to, bez obzira gdje se nalaze u Hrvatskoj ili u svijetu.

Predstave se prenose s 4 kamere, prilagođene su tv i on line mediju čime postaju, kako ih gledatelji opisuju 'kombinacijom kazališta i filma', a za cijenu ulaznice od 39 kuna, predstave može gledati cijela obitelj.

- Odlučili smo se namjerno na ovako popularnu cijenu kako bismo bili što pristupačniji s obzirom da je ova kriza građane znatno osiromašila - kaže osnivač i ravnatelj Kazališta Planet Art Marko Torjanac.

Predstave se izvode svake nedjelje u 20 sati, a raspored izvođenja, prodaja ulaznica za streaming za građanstvo i više informacije može se naći na web adresi na kojoj se kupuju i ulaznice za streaming.

Na ovaj način doseg kazališta postaje znatno veći, jer uključuje publiku i u najmanjim mjestima u Hrvatskoj u koja kazalište ne dolazi i koja nema prilike gledati kazališne predstave kao i hrvatsko iseljeništvo po cijelom svijetu te govornike srodnih jezika u regiji.

- Gledatelji se mailovima, porukama i komentarima na društvenim mrežama javljaju iz cijele Hrvatske i cijeloga svijeta, hvale cijeli projekt, daju mu podršku, a ovaj novi format nazivaju kombinacijom kazališta i filma. Postotak gledatelja povratnika na sve tri predstave je viši od 80% što znači da gledatelji ovo iskustvo žele ponavljati što znači da ovaj novi format ima budućnost - kaže Torjanac i dodaje kako je ovo izvrsna ponuda i za tvrtke koje u uvjetima korona krize i ograničenog okupljanja mogu počastiti svoje zaposlenike i poslovne partnere odlaskom u kazalište iz svog doma.  

Gledanje predstava u On line kazalištu uživo  je jednostavno. Po kupnji ulaznice gledatelji dobivaju e-mail s linkom za predstavu kojim se uključuju u prijenos.

U On line kazalištu uživo svake nedjelje naizmjenično možemo pogledati tri popularne komedije Kazališta Planet Art koje su među najizvođenijim predstavama u Hrvatskoj u posljednjih desetak godina. To su Velika zvjerka, Tko je ovdje lud i Ritina škola.

19. travanj 2024 01:56