Lidertrend
StoryEditor

L’Oréal predstavio svoju zelenu viziju ljepote u budućnosti

04. Ožujak 2021.

Kao dio L’Oréalove potrage da potrošačima ponudi proizvode koji su sve učinkovitiji, sigurniji i koji su napravljeni u skladu s poštivanjem okoliša tvrtka je predstavila veoma važnu transformaciju svojih istraživačkih inovacija kroz usvajanje pristupa 'zelenih znanosti'. 

Na samitu transparentnosti, kako su nazvali događaj na kojem su predstavili sve novosti obavezali su se da će od 2030. godine čak 95 posto sastojaka koje koriste u razvoju svojih proizvoda dobivati iz obnovljivih biljnih izvora te da će 100 posto formula biti u skladu s brigom za okoliš. 

Ovaj potez dolazi u trenutku kada je zaštita planeta prijeko potrebna, a pandemija Covid-19 potiče povećanu potražnju za proizvodima koji su i dobri za zdravlje i sigurni za okoliš. Upravo na toj pozadini L’Oréal otvara novo poglavlje u istraživanju i razvoju čineći prirodu pokretačkom snagom u stvaranju obnovljivih alternativa sastojcima na bazi nafte.

Grupa će se oslanjati na nedavni napredak u zelenim znanostima kako bi omogućila održivi uzgoj sastojaka i izvukla najbolje što priroda može ponuditi vrhunskim tehnološkim procesima. Već do 2020. godine 80% sirovina Grupe lako se može razgraditi, 59% je obnovljivo, 34% je prirodnog ili prirodnog podrijetla a 29% sastojaka korištenih u L’Oréalovim formulama razvijeno je prema načelima zelene kemije.

- S 'zelenom znanošću'  ulazimo u novo poglavlje za L’Oréal Research & Innovation, koje je ključna pokretačka snaga tvrtke od njezinog stvaranja. Naša je ambicija da do 2030.ponudimo ženama i muškarcima  širom svijeta sve učinkovitiju, sigurnu kozmetiku koja poštuje okoliš – rekao je Nicolas Hieronimus, zamjeniku glavnog izvršnog direktora L’Oréala.

Da bi postigao ovu tranziciju, L’Oréal je prikupio čitav niz resursa u zelenim znanostima, uključujući nedavni napredak u agronomiji, zajedno s novim dostignućima u biotehnologiji, zelenoj kemiji, znanosti o formulacijama i alatima za modeliranje. Grupa također gradi niz strateških partnerstava sa sveučilištima, novoosnovanim poduzećima i vlastitim dobavljačima sirovina kao bi do zadane godine ostvarila svoj novi zeleni cilj.

- Zahvaljujući  'zelenim znanostima' u mogućnosti smo prihvatiti ovaj ambiciozni znanstveni i tehnički izazov. Ovaj kreposni pristup zasnovan na kružnoj ekonomiji i omogućit će nam postizanje novih razina performansi i otkrivanje neviđenih kozmetičkih prednosti bez ugrožavanja kvalitete ili sigurnosti, u službi ljepote koja poštuje planet – izjavila je Barbara Lavernos, glavna službenica za istraživanje, inovacije i tehnologiju.

L’Oréal je omogućio svojim korisnicima da provjere tu transparentnost putem web stranice koja je pokrenuta u ožujku 2019. godine na kojoj korisnici mogu dobiti odgovore o sastojcima koji se koriste u L’Oréalovim proizvodima. Web platforma pokriva gotovo 1.000 sastojaka s popisa i sada je dostupna u 45 zemalja na osam jezika (FR / EN / CN / GER / SP / IT / RUS / PORT).  Za kraj dodajmo da je L’Oréal je prestao testirati svoje proizvode na životinjama 1989. godine, 14 godina prije nego što je takva praksa zabranjena i ponudili su alternative testiranja na životinjama stvaranjem rekonstruiranih modela kože za procjenu sigurnosti proizvoda.

26. travanj 2024 01:03