Lidertrend
StoryEditor

Magazin Tmrw zna kako natjerati generaciju Z da kupuje tiskane časopise

20. Svibanj 2021.
Kylie Jenner
Britanski magazin cilja na mlađe generacije koje su najveći konzumenti društvenih mreža (Instagrama i TikToka), ‘influenceri‘ su im golema inspiracija u životu te kupuju brendove koji posluju prema njihovim vrijednostima

Kylie Jenner, vlasnika kozmetičkog carstva i jedna od najpopularnijih 'influencerica' na svijetu, svojoj je instagramskoj sljedbi koja broji nevjerojatnih 233 milijuna duša predstavila novo izdanje magazina Tmrw (Tomorrow) posvećeno samo njoj. Uredništvo magazina je odabralo (i platilo) Jenner da s njima uredi specijalno izdanje koje se proteže na stotinu stranica i sadrži 'vrući editorijal', kako mu tepaju mediji koji su objavili vijest, 'nikad-dosad-viđene' fotke Jenner iz različitih perioda njenog života i, naravno, ekskluzivan intervju.

Osim što Tmrw na svojoj službenoj stranici izdanje reklamira riječima 'nitko nije vidio ovakvu Kylie Jenner', napominje da su primjerci tiskani na recikliranom papiru, zapakirani u kutije od održivih materijala te da je izdavač inače ponosni partner Ecologija, organizacije koja pomaže poduzetnicima da smanje svoj utjecaj na okoliš.

Iako se čini da Jenner i ekologija nemaju veze jedan s drugim, Tmrw itekako dobro zna što radi. Taj britanski magazin cilja na pripadnike generacije Z koji su najveći konzumenti društvenih mreža (Instagrama i TikToka), 'influenceri' su im golema inspiracija u životu te preferiraju brendove koji su usklađeni s njihovim vrijednostima i potrebama, među kojima je i ekološka osviještenost.

Inspirativna lica

Tmrw je, dakle, skrojen točno prema željama generacije Z koja ga rado kupuje iako postoji isključivo u print izdanju. Naime, prije punih devet godina Joe Brine odlučio je svoj glazbeni blog pretvoriti u print magazin u kojem će objavljivati 'visoko-kvalitetan i provokativan sadržaj iz svijeta kulture i glazbene industrije'. U tom je trenutku magazin izdavao u svega tisuću primjeraka koji bi bili rasprodani vrlo brzo nakon objave. U marketinškom smislu, naklada od tisuću komada je prilično skromna, ali je Brine tada odbijao ideju da se baci na izdavanje digitalne verzije iako bi tako vjerojatno privukao veći broj oglašivača. Umjesto toga, nastavio je inzistirati na printu, a blagodati digitalne tehnologije iskoristiti na drugačiji način.

Naime, platforme poput Instagrama pomogle su mu da sazna što je to što njegova publika želi, pa je počeo s objavom specijalnih izdanja koje uređuju vodeći 'influenceri' generacije Z. Prije nego se Jenner uhvatila tog posla, Tmrw je lansirao izdanje s popularnim glazbenikom Weekndom i to netom nakon što je pomeo top ljestvice sa svojim hitom 'Blinding Lights'. I mlada ikona generacije Z Billie Eilish dobila je svoje izdanje Tmrw-a u kojem je objavljen luksuzni foto-editorijal, intervjui, 'rukom pisano pismo' mlade umjetnice i - poster.

Uredništvo Tmrw-a s velikom pažnjom bira koautore i lica s naslovnice. Osim što ona najbolje odražavaju duh vremena (čitaj: generacije Z), njihova publika broji nekoliko stotina milijuna duša koje zaista žele čuti što imaju za reći. Tmrw je svojim poslovanjem pokazao da za generaciju Z print nije mrtav. Samo mu treba mala pomoć digitalnih platformi da 'bace mrežu' na potencijalne kupce.

30. travanj 2024 00:35