Lidertrend
StoryEditor

Modna kuća Valentino konačno ulazi i u make-up biznis

29. Travanj 2021.
Valentino je dugo odolijevao zovu fanova, ali su ovi pandemijski mjeseci očito bili dovoljno dobar poticaj da konačno prelome i odluče nastupiti i na beauty tržištu.

Par dana nakon što su njihove haljine pomele skromni, oskarovski tepih, modna kuća Maison Valentino objavila je datum lansiranja svoje prve make-up linije Valentino Beauty. Za razliku od drugih brendova iz industrije visoke mode poput Chanela ili Guccija, Valentino je dugo odolijevao zovu fanova, ali su ovi pandemijski mjeseci očito bili dovoljno dobar poticaj da konačno prelome i odluče nastupiti i na beauty tržištu.

Inkluzivnost u fokusu

Njihova prva linija dekorativne kozmetike sadržavat će pudere u 40 nijansi, 50 nijansi ruževa za usne i, kako su najavili, 'eksperimentalnu' šminku za oči, a kako će izgledati kupci će moći vidjeti koncem svibnja. Kako je izjavio kreativni direktor Maison Valentina Pierpaolo Piccioli, Valentino Beauty je 'couture' ljepota; ljepota svakog spola, dobi i kulture. U svojoj debitantskoj liniji igrat će na kartu inkluzivnosti i multi-funkcionalnosti, a ako je suditi prema njihovoj modnoj kolekciji te couture haljinama s dodjele nagrada Oscar i na žive, upečatljive boje te, naravno, glamur. 

24. travanj 2024 01:46