Lidertrend
StoryEditor

Moto ovog proljeća: Neka se sve sjaji i šareni

02. Svibanj 2020.
Pastelna duga
Miješanje boja, spajanje intenzivnih nijansi, vrišteći neoni, sjajne teksture, oslikavanje kože, zanimljive aplikacije… Vizažisti se ove sezone buntovno suprotstavljaju bljedilu karantene

Poruke s modnih pista posve su jasne: proljetni trendovi u makeupu vrište: Zabava, zabava, zabava! Magija nastaje miješanjem boja, spajanjem intenzivno pigmentiranih nijansi, vrištećih neona, sjajnih tekstura i mnogo, mnogo neizostavnih kraljica zabave, šljokica. Oslikavanje kože, zanimljive aplikacije za lice, pa čak i oči 'u oblacima', sve su to donijeli modni kreatori ove sezone koja se buntovno suprotstavlja bljedilu karantene.

Čak je i vječni, tmurni smokey eyes dobio sjaj. Zadimljene nijanse sive prošarane su šljokicama. I podočnjaci su uvučeni u veseli pir, vješto se prikrivaju sjajnim šljokicama. Bella Hadid s takvom je šminkom očarala na reviji Fendijeve proljetne kolekcije i zapalila Instagram. Oči obrubljene tamnom, pomalo razmazanom crnom olovkom ukrasila je srebrnim šljokicama ispod donjega kapka.

Volim plavo

image
safirno plave oči
foto
Ljubiteljima pastela svidjet će se trendovska pastelnoplava iznad i ispod oka kakvu je među trendsetere ovoga proljeća lansirao Marc Jacobs, a pristašama jačih boja na izbor se nudi tamnija mornarska ili safirnoplava koja će posebno istaknuti oči. Ljubičasta je nova ružičasta. Nosite je na sve moguće načine. Osobito je trendi nanijeti sloj te boje samo ispod donjega kapka. Romantičan izgled svojim je modelima upravo tako na svojoj modnoj reviji dao Balmain. Želite li replicirati njihov izgled, prstima nježno nanesite ispod donjih trepavica kremasto ljubičasto sjenilo. Crnom maskarom naglasite dodatno oči i na unutarnji kut gornjega kapka stavite svjetloplavo sjenilo.

Štoviše, kad bi se dodjeljivala nagrada za revolucionarnost u ovogodišnjem proljetnom makeupu, osvojila bi je upravo odvažnost donjega kapka koji je dosad uglavnom vjerno slijedio ono što se događalo na gornjem. Sada se odmetnuo, prkosi bojom, a katkad i tehnikom. Kao protuteža plavom sjenilu ispod oka nanosi se neonski žuta, i to olovkom ili tušem. Kozmetički minimalisti zadovoljit će potrebu za promjenom i biti u trendu zamijene li crni tuš za oči bijelim.

Gotičke usne

Usne se nose sjajno, crveno i gotički. Najveće su iznenađenje tamne, gotovo crne i ljubičaste nijanse ruža koji uza sivkasti pastel na očima i svijetlu odjeću ostavlja osobito jak dojam. Budući da su to mat ruževi koji isušuju usne, pazite da prije upotrebe uvijek dobro hidratizirate usne. Crvena u boji vina, a i ona malo kričavija, i dalje je nezaobilazna u svakoj kozmetičkoj torbici. Također, klasična ružičasta uz premaz sjajila savršeno dopunjuje raspupali, živahni proljetni bal boja na očima. Bez puno blendanja, molim! Nanosi različitih boja s vaše palete sjenila oživit će i najnemaštovitiju modnu kombinaciju. Neonski ombre u tri nijanse donijela je Nicole Miller, i to kombinacijom sjajne zlatne u unutarnjem kutu oka, zasićene žute i fluorescentne narančaste.

image
Tamne, gotovo crne i ljubičaste nijanse ruža uza sivkasti pastel na očima ostavljaju osobito jak dojam
foto

Obrve guste ili bijele

Obrve su guste, raščupane, počešljane uvis, a mogu biti i izbijeljene do nevidljivosti. Obrazi su ružičasti, mladenački ili naglašeni breskvastim rumenilom visoko na jagodicama te dodatno istaknuti sjajnim highlighterom. Proljeće je donijelo i lagane, prozračne nanose pudera koji ističu zdravu put. Cvjetići, indijanska pera i ostale slikarije na licu su dobrodošli kao i bogate floralne aplikacije koje uz kristaliće i zvjezdice prekrasno dopunjuju makeup i najčešće se nose na očima ili blizu njih. Zaigrajte se i zabavite makeupom ovoga proljeća i zadivite kolege u virtualnim sobama za sastanke.

19. travanj 2024 13:05