Lidertrend
StoryEditor

Netflix kreće u novi biznis

11. Lipanj 2021.

Popularni američki video streaming servis Netflix ulazi u novi biznis. Netflix će tako, zasad samo na američkom tržištu, pokrenuti vlastiti web shop u kojem će prodavati igrice, akcijske figure, igračke, ukrasne predmete i odjeću s likovima i junacima njihovih najpopularnijih emisija, serija i filmova, priopćili su iz te kompanije. Zašto ne bi monetizirali svoje junake i kompaniji osigurali dodatan prihod, nalik na ono što radi Walt Disney kompanija koja na na taj način već generira milijune dolara prihoda, slažu se američki analitičari koji ovaj potez itekako pozdravljaju.

Netflix.shop za početak bit će dostupan samo u SAD-u, a plan je proširiti se i na druga tržišta kasnije u ovoj godini, a većinom u 2022. Glavna niša tog web shopa bit će prodaja proizvoda koji se naslanjaju na video sadržaj koji proizvodi taj streaming servis. Pa će se tako prva kolekcija igračaka, akcijskih figura i odjeće u prodaji Netflix.shopa oslanjati na njihove najpopularnije anima serije, Yasuke i Eden, a u pripremi je i kolekcija ukrasnih predmeta koja će se oslanjati na francusku krimi seriju Lupin.
 
Inače, streaming servis Netflix imao je u prošloj godini ukupnu dobit više od 2,76 milijardi američkih dolara, dok je godišnji prihod tvrtke dosegao 25 ​​milijardi američkih dolara. Broj pretplatnika njihova streaminga u svijetu nastavio je rasti posljednjih godina, dosegnuvši 204 milijuna u četvrtom tromjesečju 2020. 
 
19. travanj 2024 09:19