Lidertrend
StoryEditor

Prva dama Francuske tuži desničarske novine zbog tvrdnji da je transrodna žena

26. Prosinac 2021.
Brigitte Macron
Trač se poput požara proširio po društvenim mrežama i drugim, desno orijentiranim medijima, antivakserskim grupama i pripadnicima pokreta QAanon

Francuska prva dama, Brigitte Macron planira tužiti desničarske medije koji stoje iza teorije zavjere da je ona, zapravo, rođena kao muškarac. Taj suludi trač prvi se put pojavio na desničarskoj web-stranici u rujnu, a potom se, poput požara, proširio po društvenim mrežama i drugim, desno orijentiranim medijima, antivakserskim grupama i među pripadnicima pokreta teoretičara zavjere QAnon.

Prema njihovim navodima, Brigitte se rodila kao Jean-Michale Trogneux, a kao dokaz te teze navode fotografiju tijekom posjeta Bijeloj kući na kojoj se, navodno, nazire muško spolovilo.

Pravni koraci

Macron, inače majka troje odrasle djece, odlučila je stati na kraj tim tračevima i poduzeti pravne korake protiv njegovih širitelja, prije svega medija Faits et Documents na kojem se dezinformacija prvi put pojavila.

Ovo nije prvi put da politički oponenti aktualnih vlasti i teoretičari zavjere izlaze u javnost s takvim idejama. Prije pet godina, slično se pričalo i o Michelle Obami, a nedavno je i premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern optužena da je lažirala svoju trudnoću, ali i da je, također, transrodna žena.

19. travanj 2024 17:41