Lidertrend
StoryEditor

Suha i vrlo suha koža više nisu problem - Nuxe ima rješenje  

22. Studeni 2019.
Nuxe kozmetika

Čim krenu prve hladnoće i grijanje u zatvorenim prostorima, kod velikog broja ljudi dolazi i do drastičnog isušivanja kože. Ona postaje izuzetno suha, gruba i bez sjaja, a nije rijetka ni pojava crvenila, svraba i iritacija. Duge kupke u vrlo toploj vodi, kao i tuširanje vrućom vodom dodatno isušuju kožu. Tada je vrijeme za posebno kreiranu hranjivu njegu. 

NUXE Rêve de Miel® (franc. San o medu) je vodeća linija proizvoda s medom namijenjena suhoj i osjetljivoj koži. NUXE je jedan od prvih brendova u francuskim ljekarnama koji još od 1994. godine u svojem asortimanu ima liniju s medom. Rêve de Miel® je jedinstvena kolekcija prirodnih proizvoda s medom bagrema, posebno bogata lipidima. Stoga predstavlja idealnu njegu suhe kože tokom cijele godine, a posebno u hladnim mjesecima.

Zašto su lipidi neophodni za zdravlje i ljepotu kože?

Lipidi imaju ključnu ulogu u funkciji kožne barijere. Barijerna funkcija se temelji na prisutnosti dva faktora: hidrolipidnog filma i međustaničnog cementa. U epidermi postoje 4 glavna lipida koja doprinose funkciji barijere: ceramidi (50%), kolesterol (25%), esencijalne masne kiseline omega-6 i omega-3 (15%) te sfingolipidi (10% u najdubljem sloju epiderme i 30% u gornjem). Suha i osjetljiva koža posjeduje manjak lipida, a na njih utječu i vanjski čimbenici - klima, UV zračenje, vrućina, hladnoća, vjetar, onečišćenje, stres, hormoni, ali i genetski čimbenici. Bez masnih stanica, hidrolipidnog filma i međustaničnog cementa, koža postaje suha, gruba i tanka. Dolazi i do brže dehidracije, a njezina tolerancija se znatno smanjuje te ona postaje osjetljiva.

Suha i vrlo suha koža više nisu problem

Ove jeseni, Reve de Miel® proširuje svoju medenu kolekciju s 2 intenzivno hranjiva koncentrata: Izuzetno umirujućim balzamom za lice i Topivim uljnim balzamom za tijelo s medom.

Iznimno umirujući balzam za lice

Izuzetno bogata formula novog balzama za lice osigurava hranu, obnovu i smanjenje iritacija suhe i vrlo suhe kože lica. Med bagrema, shea maslac, ceramidi cvijeta šafrana te dragocjena ulja rižinih mekinja i makadamije pružaju iznimni osjećaj ugode koji traje.

Uljni ekstrakt Oleoactif® propolisa sadrži preko 300 aktivnih molekula s antioksidativnim svojstvima koja obnavljaju i pročišćavaju kožu. NUXE je odabrao oleo-eko-ekstrakciju, inovativnu i ekološki prihvatljivu metodu zahvaljujući kojoj se povećava korist ovog pčelinjeg blaga.

Odmah nakon nanošenja, suha i osjetljiva koža je intenzivno nahranjena, nježna i beskrajno ugodna. Iz dana u dan koža je umirena i obnovljena. Crvenilo i osjećaj zatezanja su smanjeni.

Namijenjen suhoj i vrlo suhoj koži u svako doba godine. U hladnijim mjesecima, preporučuje se i ostalim tipovima kože prilikom dužeg izlaganja zimskim uvjetima (sportaši, rekreativci, skijaši, planinari, za duge šetnje na otvorenom…).

Topivi uljni balzam za tijelo s medom

Zahvaljujući visokoj koncentraciji hranjivih sastojaka, ovaj uljni balzam osigurava učinkovit odgovor na problem intenzivne suhoće kože tijela. Napunjen esencijalnim lipidima (ulje argana i dragocjeno ulje borača) ovaj balzam koži osigurava trenutnu i dugotrajnu ugodu.

Njegova svilenkasta tekstura topi se na koži, pretvarajući se tokom masaže u fino ulje koje slasnim mirisom meda, mimoze i vanilije u potpunosti prekriva kožu. Koža postaje meka i ugodna, bez masnog i ljepljivog osjećaja.

22. travanj 2024 21:29