Lidertrend
StoryEditor

TikTok sa Shopifyijem uvodi uslugu direktne e-trgovine

27. Kolovoz 2021.
Tik Tok
Kanadska hosting platforma za e-trgovinu za TikTok razvija opciju koja će malim biznisima, trgovinama i prodavačima omogućiti da proizvode nude direktno svojim pratiteljima

Za ljubitelje TikToka i šopinga stigla je jedna dobra vijest: korisnici će uskoro moći kupovati proizvode i usluge direktno sa svojih TikTok profila. Kako prenosi Reuters, jedna od najpoznatijih globalnih hosting platformi za digitalnu trgovinu, kanadski Shopify sklopio je partnerstvo s tom popularnom društvenom mrežom te razvija opciju koja će vlasnicima malih biznisa, trgovinama i prodavačima po prvi puta omogućiti da svoje proizvode i usluge putem 'shopping taba' nude direktno svojim pratiteljima.

Social commerce

Pilot verzija trenutno se testira u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu, a u narednim mjesecima bit će dostupna i u ostatku svijeta. TikTok se tako priključio ostalim igračima iz svijeta tehnologije i društvenog umrežavanja - Facebooku, Alphabetu, YouTubeu i Twitteru u utrci za dolare koje su korisnici spremni potrošiti u takozvanoj 'social' trgovini.

Ideja je, zapravo, da korisnici proizvode i usluge koje vide na društvenim mrežama mogu kupiti jednim klikom, direktno od prodavača, a to će biti i budućnost trgovine budući da je jednostavna, svima dostupna te, kako stoji u priopćenju iz Shopifyija, pomaže novoj generaciji poduzetnika da se bolje povežu sa svojom publikom.

Prema podacima Statiste, 'social commerce' je lani generirala 474,8 milijardi dolara prihoda, a predviđa se da će na godišnjoj razini rasti stopom od 28,4 posto.

16. travanj 2024 04:10