Lidertrend
StoryEditor

Toyota Corolla TREK: U trendu sa sve većom popularnošću robusnih automobila

20. Listopad 2019.
toyota Corolla TREK_2

Toyota je predstavila svoj novi model Toyota Corolla TREK koji je nastao u suradnji s tvrtkom Trek Bicycle i koji bi trebao biti odgovor na sve veću popularnost robusnih automobila u europskome C-segmentu. Zamišljena je kao prvi odabir za obitelji koje vode aktivan život, a kako će proći u prodaji, ostaje vidjeti. To nećemo morati dugo čekati jer bi se nova Corolla trebala u Hrvatskoj pojaviti već ovaj mjesec.

Aktivna i pasivna sigurnost

Bit će dostupna samo u karavanskoj izvedbi s hibridnim motorom 1,8 ili 2,0. U unutrašnjosti nove Corolle tekstilne su presvlake u dva tona, dekorativni elementi s detaljima drva te Trekov logotip na stepenicama i stražnjim vratima. U vanjskom dizajnu ističe se specifičan stil u detaljima koji su svojstveni modelima 'crossovera' kao što su bočne zaštitne obloge na donjem dijelu vozila, prednja i stražnja zaštita od podlijetanja i prednja rešetka s elementom pčelinjeg saća.
Toyota za taj model nudi bogatu standardnu opremu koja uključuje sedmoinčni TFT zaslon s prikazom u boji i najnoviju verziju sustava aktivne i pasivne sigurnosti Toyota Safety Sense​. Među njima ističemo sustav sigurnosti prije sudara s prepoznavanjem biciklista danju, a pješaka i noću i danju, zatim adaptivnu kontrolu kretanja s automatskim funkcijama 'stop' i 'start', pomoć pri praćenju voznog traka, prepoznavanje prometnih znakova i inteligentna svjetla.

Posebni dar za kupce

Partnerstvom su udružene dvije kompanije koje imaju slične ekološke vrijednosti i cilj im je ponuditi komplementarna rješenja za mobilnost. Uz suradnju potpisan je ugovor kojim će Corolla Trek biti i službeno vozilo tijekom europskih biciklističkih utrka Trek-Segafredovih timova.
Dolazak nove Toyote u Hrvatsku očekuje se u studenom 2019., a svi kupci dobit će i poseban dar od zastupnika marke Trek u Hrvatskoj. Riječ je o vaučeru kojim se ostvaruje trideset posto popusta na kupnju električnog bicikla, i to modela Trek Dual Sport+. 

25. travanj 2024 15:27