Lidertrend
StoryEditor

Ukt šestoj generaciji kompanog ‘hatchbacka‘ pojavili su se i hibridi

25. Srpanj 2021.
Opel Astra
Nova je Astra elektrificirana, učinkovita i izvedena do detalja s krajnjom preciznošću. Hibridnom verzijom otvara novo poglavlje u tridesetogodišnjoj povijesti tog modela, a moći će se kupiti i u verzijama s visokoučinkovitim benzinskim i dizelskim motorima

Opel je prošloga tjedna predstavio posve novu Opel Astru s potpuno novim dizajnom i najboljim tehnologijama u klasi. Elektrificirana je, učinkovita i, kažu u Opelu, izvedena do detalja s krajnjom preciznošću.

Nova generacija kompaktnog hatchbacka sada dolazi i kao hibrid i tako otvara novo poglavlje u tridesetogodišnjoj povijesti tog modela. Osim u obliku hibrida, moći će se kupiti u verzijama s visokoučinkovitim benzinskim i dizelskim motorima. Ako govorimo o hibridnome modelu, moramo reći da će to biti i najjača verzija nove Astre sa 165 kW odnosno 225 KS, a benzinske i dizelske varijante dolazit će s motorima snage od 81 kW odnosno 110 KS do 96 kW odnosno 130 KS. Hibridni model ima automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa, a motori na benzincu i dizelašu upareni su s pestostupanjskim automatskim mjenjačem.

Nova filozofija

Kad je u pitanju vanjski dizajn, Astra je pročišćena i interpretira novu filozofiju marke, odvažnu i čistog dizajna. Prednji kraj krasi novi Opelov vizir, inače prvi put pokazan na Mokki, koji je postao standard za njegove nove modele. U vizir se također odlično uklapaju nove tehnologije poput novih ultratankih LED prednjih svjetala IntelliLux i prednje kamere. Straga dominiraju centralno postavljen logotip i stražnja zanimljivo dizajnirana svjetla.

Na novoj karoseriji ističu se mišićavi lukovi kotača koji Astri daju sportsku osobnost. Interijer također korača prema budućnosti, pa je kokpit usmjeren prema vozaču, a tu je i novi, potpuno digitalni zaslon Pure Panel, što znači da analogni pokazivači odlaze u povijest.

Vozačevi pomagači

U Opelu su posebnu pozornost posvetili sigurnosti i pomoći vozaču, zato nova Astra stiže s multifunkcionalnom kamerom na vjetrobranskom staklu, a tu su i četiri kamere na karoseriji i pet radarskih senzora te dva ultrazvučna senzora. Sve kamere integrirane su u sustav​ IntelliDrive 2.0 koji proširuje raspon kamera i radara te daje upozorenja o bočnom prometu, otkriva vozila u mrtvom kutu te zadržava automobil u sredini traka. To je samo mali dio sustava pomoći koje nova Astra nudi budućim kupcima koji ovu jesen mogu početi s narudžbama. Prve isporuke očekuju se početkom iduće godine. 

14. travanj 2024 07:33