Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] FILM: Doktor Sleep - 40 godina nakon kultnog Isijavanja stigao je nastavak

23. Studeni 2019.
Here's Johnny

Kada sam čuo da se, poslije gotovo 40 godina, snima nastavak jednog od najslavnijih i daleko najboljih horora svih vremena, moram priznati da sam očekivao rijetko viđenu katastrofu.

Doktor Sleep' se ni u kom slučaju ne može mjeriti s genijalnim 'Isijavanjem' Stanleyja Kubricka, ali kao zaseban film ostavlja više nego solidan dojam. Zasnovan, kao i njegov 'stariji brat', na romanu Stephena Kinga, priču o demonima iz hotela Overlook inteligentno je gurnuo u stranu, odnosno sveo samo na nadnaravne moći uz čiju pomoć se danas sredovječni, alkoholom uništeni dječak iz originala i tinejdžerica Abra bore s članovima tajanstvenoga kulta koji ubijaju djecu i na taj način produljuju vlastite živote.



Dva filma spajaju se tek u završnom obračunu koji se odvija u istom hotelu, pretvarajući 'Doktora Sleepa' u nešto između remakea i velikog finala originalnog remek-djela. Osim toga, redatelj Mike Flanagan književni je predložak slijedio prilično vjerno, zbog čega će filmom vjerojatno biti zadovoljan i sam King, koji Kubricku nikad nije oprostio brojna odstupanja od svoga izvornog rukopisa.

+ Režija: Mike Flanagan
+ Glavne uloge: Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Kyliegh Curran, Cliff Curtis
+ Doctor Sleep, 152 minute, SAD, 2019.

16. travanj 2024 03:01