Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Film ‘Terminator: Mračna sudbina‘ vraća se u vrijeme kada je priča još imala nekog smisla

04. Siječanj 2020.
Piše:
piše Vedran Harča
[email protected]

Što napraviti da bi se zaustavilo propadanje nekoć vrlo uspješne filmske franšize? Odgovor je jednostavan: vratiti se na početak, točnije u vrijeme kad je cijela priča još imala nekog smisla. Tog pravila držali su se i autori šestog 'Terminatora', filma u čijem univerzumu nijedan nastavak nakon 'Sudnjeg dana' iz 1991. kao da nije ni snimljen.

Tako smo opet dobili priliku gledati Lindu Hamilton u ulozi Sare Connor i Arnolda Schwarzeneggera čiji je izvorni robot ubojica u međuvremenu počeo živjeti kao običan obiteljski čovjek, pri čemu i radnja ignorira sve što se događalo u naslovima poput 'Terminator: Pobuna strojeva' ili 'Terminator: Spasenje'. Njih dvoje, zajedno s novom metom i njezinom zaštitnicom poslanom iz budućnosti, ovoga su puta dobili najmoćnijeg protivnika čije uništenje veći dio filma djeluje gotovo nezamislivo, a kamoli ostvarivo.

Redatelj Tim Miller akcijski je dio posla odradio besprijekorno, iz svoga velikog hita 'Deadpool' prenio je i solidnu količinu humora te s lakoćom nadmašio posljednja tri izdanka serijala. No to, budimo realni, baš i nije neki uspjeh.

+ Režija: Tim Miller
+ Glavne uloge: Linda Hamilton, Mackenzie Davis, Natalia Reyes, Arnold Schwarzenegger
+ Terminator: Dark Fate, SAD, 2019., 128 minuta

25. travanj 2024 09:23