Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Na domaće tržište stigao jedan od najprodavanijih modela SUV-ova

17. Siječanj 2021.
Volkswagen Tiguan Hybrid
Volkswagen Tiguan sada kupcima dolazi i u novoj ‘plug-in‘ hibridnoj izvedbi koja nudi ukupnu snagu od 245 KS i doseg samo na struju od 50 kilometara

Na domaće tržište upravo je stigao jedan od najprodavanijih modela SUV-ova današnjice. Riječ je o Volkswagen Tiguanu, koji sada kupcima dolazi i u novoj plug-in hibridnoj izvedbi, koja nudi ukupnu snagu od 245 KS i doseg samo na struju od 50 kilometara. Novim hibridnim Tiguanom Volkswagen nastavlja svoju novu eru elektrifikacije uvodeći u svoju gamu nove električne i hibridne modele.

Benzinac i elektromotor

Novi Tiguan na sebi nosi oznaku eHybrid, a ima isti hibridni sustav kao Golf, Passat i Octavia iz Volkswagen grupe, koji je najavljen i za nadolazeće modele. Volkswagen Tiguan eHybrid pokreću 1,4-litreni turbobenzinski motor snage 110 kW i električni motor od 85 kW. Sve to zajedno daje maksimalnu snagu od 245 KS i 400 Nm okretnog momenta, a cijeli sustav uparen je sa 6-brzinskim automatskim DSG mjenjačem s dvije spojke. Pogon je samo na prednje kotače, ubrzanje do stotke postiže za 7,5 sekundi, a maksimalna brzina novog Tiguana je malih 203 kilometra na sat.

Na kućnu utičnicu

Baterija mu je litij-ionska snage 13 kW, smještena u podnici vozila ispod zadnjeg sjedišta, a njezino je punjenje moguće isključivo na izmjeničnu struju i to pomoću običnog punjača na kućnu utičnicu s maksimalnom snagom punjenja 2,3 kW. Također, baterija se kako je to postalo uobičajeno puni i prilikom kočenja putem rekuperacije.

Serijska oprema u novom Tiguanu prilično je bogata, a uključuje digitalnu instrumentnu ploču, adaptivni tempomat, trozonski klimauređaj, parking-senzore...

U domaćim autosalonima Tiguan se već može naručiti i to s dvije linije opreme – Elegance i R-Line. Cijena za model Tiguan eHybrid Elegance počinje od 307.988 kuna, a sportska izvedba R-Line starta s cijenom od 311.410 kuna. 

20. travanj 2024 11:54