Lidertrend
StoryEditor

[Video] Novi Kijin koncept na ulice stiže 2024.

28. Studeni 2021.
Kia EV9

Na nedavno održanom autošouu u Los Angelesu Kia je predstavila svoj koncept električnog SUV-a naziva EV9. Kijin EV9 razlikuje se od mnogih SUV-ova po tome što ga krase čak tri reda sjedala, što je rijetkost u današnjim automobilima.
Prednja strana automobila, koju kompanija naziva 'tigrovim licem', potpuno je digitalizirana sa skrivenim LED svjetlima, a silueta, naglašavaju iz Kije, 'utjelovljuje avanturistički, izletnički i rekreativni oblik te znači novu kompanijinu filozofiju dizajna Opposites United'.



Detalji o baterijama još nisu dostupni iako se zna da će novi EV9 upotrebljavati tehnologiju ultrabrzog punjenja, čime bi se čak 80 posto baterije trebalo napuniti za samo 30-ak minuta. Također, EV9 će biti opremljen solarnom pločom koja će se nalaziti na poklopcu motora, a koja će služiti za prikupljanju električne energije, ali nije objavljeno koliko energije ona može proizvesti. Od novih tehnologija tu su i kamere umjesto klasičnih ogledala i retrovizora, što mnogi ipak dočekuju s malim negodovanjem. Unutrašnjost integrira elemente poput panoramskoga krova, a pruža i mogućnost okretanja sjedala prvog i trećeg reda, dok se drugi red sjedala u tom kontekstu može sklopiti u stol. Kijin EV9 na tržište bi trebao stići 2024. 

27. travanj 2024 18:30