Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Novi model iznutra je mnogo elegantniji od ‘starijeg brata‘

20. Prosinac 2020.
jaguar f-pace svr front
Brojnim unapređenjima Jaguar je podignuo letvicu u segmentu snažnih SUV-ova. Među raznim novotarijama ističe se dorađeni sustav rada Dynamic zbog kojega će vožnja biti izrazito uglađena i pouzdana

Jaguar je predstavio svoj osvježeni F-Pace SVR za 2021. godinu i u odnosu na prethodni model, novi SVR donosi poboljšanu mehaniku, veći okretni moment i, što je najvažnije, preuređenu i elegantnu unutrašnjost koja je bila možda i najveća boljka 'starijeg brata'.

Osim toga, novi Jaguar F-Pace SVR sada je brži, za što je zaslužan petlitreni V8 benzinski motor snage 550 KS sa 700 nm okretnog momenta, koji omogućava novom Jaguaru da potegne do stotke za samo četiri sekunde. Maksimalna brzina sada mu je 286 kilometara na sat, što je tri više nego kod prethodnog modela, a smanjena je i potrošnja goriva, ali i emisija štetnih plinova.

Novosti i poboljšanja

Novi F-Pace SVR napravljen je na novoj Jaguarovoj platformi za električna vozila naziva EVA 2.0 (electronic vehicle architecture), koja uključuje dizajn nadahnut motosportom, praktičnost najnovijih sustava povezivanja, ali i unutrašnjost automobila koja je usmjerena na performanse.



Ukratko, brojnim unapređenjima Jaguar je podigao letvicu u segmentu snažnih SUV-ova. Među raznim novotarijama ističe se dorađeni sustav rada Dynamic zbog kojega će vožnja u novom Jaguaru biti izrazito uglađena, profinjena i pouzdana. Također, tu je i Jaguarov All-Wheel Drive uz Intelligent Driveline Dynamics, zatim Adaptive Dynamics – tehnologija prilagodljivoga dinamičkog ovjesa, te novi upravljački sustav unaprijeđen novim elektroničkim servosustavom za brži odaziv vozila. To je samo dio novih i poboljšanih tehnologija koje će svakom vozaču novog SVR-a donijeti novo, bolje iskustvo, ali i sigurniju vožnju.

Nadahnut motosportom

Motor je uparen s automatskim ZF mjenjačem s osam brzina koji osigurava vrlo brze promjene stupnja prijenosa prilagođavajući istodobno način na koji se snaga prenosi na kotače sukladno okolnostima vožnje. Što se izgleda tiče, novi Jaguar nadahnut je motosportom, pa mu je poboljšana aerodinamika zahvaljujući novim usisima i otvorima za bolje hlađenje pogonskog sklopa i kočnica. Linije su mu mnogo čišće nego kod prethodnog modela, što ga čini nešto modernijim i prikladnijim za novo doba SUV-ova. Novi Jaguar F-Pace SVR je već dostupan za narudžbu, a cijena mu je 85.888 eura za osnovni model.

26. travanj 2024 00:48