Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Novi model nudi vozaču potpuno drukčije iskustvo u kokpitu

20. Lipanj 2021.
Opel Grandland Hybrid4 (2021)
Opelova hibridna SUV perjanica dolazi s potpuno digitalnim Pure Panelom te tehnologijama i raznim sustavima pomoći koji se inače mogu pronaći samo u vozilima više klase, poput Night Visiona koji otkriva pješake i životinje u mraku na udaljenosti do sto metara

Opel je prošlog tjedna otkrio novi Grandland – elegantni sportski SUV s intuitivnim kontrolama i inovativnim tehnologijama te s potpuno digitalnim Pure Panelom koji vozaču nudi potpuno drukčije iskustvo u kokpitu. Tvrtkina hibridna SUV perjanica nudi svojim kupcima tehnologiju i razne sustave pomoći koji se inače mogu pronaći samo u vozilima više klase, poput Night Visiona koji otkriva pješake i životinje u mraku na udaljenosti do sto metara i upozorava vozača. Tu je i Highway Integration Assist koji Grandland zadržava na sredini voznog traka i održava udaljenost do vozila ispred.

Novo lice marke

Opel se s novim Grandlandom drži svoje strategije elektrifikacije. Kupci koji žele visokoučinkovit plug-in hibrid moći će birati između prednjeg ili električnog pogona na sve kotače. Novi Grandland ​sad je dobio i prepoznatljivi Opel Vizor, novo lice marke koji izoštrava izgled prednje strane i neprimjetno integrira masku, logotip i svjetla​ IntelliLux LED Pixel ​ u jedan vizualni element.

Pure Panel sastoji se od dvaju širokih digitalnih zaslona u jednoj jedinici koji su umjereni prema vozaču i sadržava sve bitne informacije o vožnji i automobilu. Novi Opel Grandland dodatno je opremljen mnogim sustavima pomoći. Panoramska kamera od 360 stupnjeva olakšava manevriranje vozaču s pomoću prednje i stražnje kamere. Prostor ispred i iza automobila te pogled iz ptičje perspektive prikazani su na zaslonu infozabave.

Partner u vožnji

Pomoćnik za automatsko parkiranje prepoznaje uzdužna i poprečna parkirališna mjesta i automatski usmjerava Grandland pri ulasku u parkirališno mjesto ili izlasku s njega. Sustav upozorenja na mrtvu točku sprječava potencijalne sudare u okretanju ili promjeni traka, a u slučaju opasnosti u odgovarajućem vanjskom retrovizoru svijetli simbol vozila. Standardna oprema svake varijante Grandlanda ​uključuje prednje upozorenje na sudar s automatskim kočenjem u nuždi, otkrivanje pješaka, upozorenje na napuštanje traka, prepoznavanje prometnih znakova, otkrivanje pospanosti i tempomat. Zahvaljujući fleksibilnosti višeenergetske platforme, Grandlandovi kupci mogu odabrati željeni pogonski sustav: od učinkovitih dizelskih i benzinskih motora do elektrificiranih priključnih hibrida. Cijena još nije poznata, a isporuka će početi najesen. 

02. svibanj 2024 04:09