Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Novo izdanje ‘crossovera‘ nakon deset godina

02. Veljača 2020.
Nissan Juke
Nissan je ostao vjeran posebnom dizajnu ovog modela, no sad ima izraženiju formu kupea i malo je udobniji i prostraniji od prethodnika

Prošli tjedan održana je domaća premijera druge generacije 'crossovera' Nissan Jukea, koji se prvi put pojavio na tržištu prije točno deset godina. U novom izdanju nudi mnogo više od prethodnika. To je i očekivano jer je deset godina u autoindustriji mnogoi osvježenja su bila prijeko potrebna. Inače, prva generacija prodana je u milijun i pol primjeraka, a u Nissanu se nadaju da će druga generacija Jukea biti još uspješnija.

Samo benzinci

Nissan je u tome modelu ostao vjeran posebnom dizajnu, ali sad ima izraženiju formu kupea i malo je udobniji i prostraniji od prethodnika. Prema službenim podacima, novi Juke ​na stražnjem sjedištu ima 5,8 centimetara više prostora za koljena i 1,1 centimetar za glavu, a i prtljažnik mu je povećan za dvadesetak posto, na 422 litre.

Za početak Juke će se kupcima nuditi u samo jednoj motornoj varijanti. To će biti jednolitreni trocilindarski turbobenzinski motor snage od 117 KS uz 200 Nm okretnog momenta kojim Juke do stotke dolazi za 10,4 sekunde. Kupci će moći birati između šestostupanjskoga ručnog mjenjača ili sedmostupanjskog automatika. Dizela u ponudi neće biti, a o hibridima još nema riječi. ​

Nekoliko paketa

Kupci će moći birati izvedbe s različitim paketima opreme. Prvi je u ponudi paket Visia s kojim Juke stoji 132.828 kuna. Slijedi Acenta, paket u koji ulaze 8-inčni zaslon i 17-inčni aluminijski naplatci, za koji treba izdvojiti 143.958 kuna. Paket N-Connecta cijenu Jukea diže na najmanje 157.123 kune, ali zato nudi aplikaciju​ Nissan Connect​, zatamnjena stakla, inteligentni ključ i mnoge druge dodatke.

Uz taj paket kupci mogu odabrati i Teknu ili N-Design, što su izvedbe koje su u samom vrhu ponude. Potencijalni kupci moći će birati među jedanaest boja karoserije, dvobojne karoserije, a moći će i personalizirati unutrašnjost novog Jukea.


carwow

20. travanj 2024 09:20