Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Osvježena najprodavanija velika limuzina na svijetu

06. Prosinac 2020.
Toyota Camry 2021
Poznat po udobnosti, sigurnosti i hibridnoj tehnologiji, novi Camry odsad izgleda dinamičnije. Odlikuju ga privlačan izgled, kvaliteta izrade, pouzdanost i sigurnost

Prvi model Toyote Camry predstavljen je davne 1982. i od tada do danas Toyota je prodala više od 19 milijuna primjeraka. Uz godišnju prodaju veću od 700.000 vozila Camry je najprodavanija velika limuzina na svijetu. Sad stiže i osvježena verzija toga popularnog​ Toyotinog modela.

Poznat po udobnosti, sigurnosti i hibridnoj tehnologiji, novi Camry sad izgleda i dinamičnije, što je rezultat dizajnerske i konstrukcijske filozofije Toyotine nove globalne arhitekture (Toyota New Global ArchitectureTNGA). Taj dizajn namijenjen je vozačima entuzijastima jer odlikuju ga privlačan izgled, kvaliteta izrade, pouzdanost i sigurnost.

I dalje hibrid

U motoru nije bilo promjena – model i dalje pogone samopunjivi hibridni pogonski sklop i 2,5-litreni motor od 218 KS. Zadržavajući sve ključne vrijednosti zbog kojih je do danas ostao toliko popularan – najbolju kvalitetu, trajnost i pouzdanost u segmentu, nečujan rad i kvalitetu vožnje –​ Camry Hybrid osvježen za 2020. odlikuje se elegantnijim, dinamičnim prednjim krajem, izmijenjenim naplatcima od 17 i 18 inča te novom bojom karoserije. Prednji kraj za ovu je godinu preoblikovan: ima novi prednji branik te gornju i donju masku koje mu daju dinamičnost, veći prestiž i dojam širokog stava na cesti.

Nova boja i obloge

Prostrana unutrašnjost osvježena je novom bojom i oblogama te se odlikuje novim, većim i visoko postavljenim središnjim zaslonom od devet inča s unaprijeđenim mogućnostima povezivanja, a uz najnoviji paket Toyota Safety Sense sadržava niz novih sigurnosnih funkcija, zbog čega je ​Camry Hybrid 2020 ​sigurniji nego ikada prije.



U tom je paketu niz tehnologija koje sprečavaju ili ublažavaju sudar u mnogim prometnim situacijama; među mnogima ističemo sustav predsudarne zaštite koji uključuje uočavanje vozila koja dolaze, zakretanje upravljača u nuždi i pomoć pri skretanju u križanju. Tu je još jedan sustav, onaj za praćenje kolničkih crta, koji vam pomaže da održite vozilo u središtu prometnog traka. Osvježeni Camry Hybrid u Hrvatskoj će se početi prodavati u prvom kvartalu 2021. 

11. travanj 2024 19:32