Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Predstavljen najbrži cestovni Maserati

20. Rujan 2020.
Maserati MC20

U Modeni je prošloga tjedna počela nova Maseratijeva era. Talijanski proizvođač automobila najavio je novi Maserati MC20, supersportski automobil od ugljikovih vlakana s motorom V6 i 630 konjskih snaga.

To je najbrži cestovni Maserati koji pokreće najsnažniji serijski motor V6 ikad proizveden u tvornicama tog poduzeća. Pokreće ga Maseratijev 3,0-litreni V6 twin-turbo motor koji raspolaže sa 630 KS i 730 Nm okretnog momenta, a uparen je s 8-brzinskim mjenjačem dok je pogon na sve kotače. 

Taj superautomobil do stotke stiže za 2,9 sekundi i maksimalna mu je brzina ludih 325 km/h. Vrhunska aerodinamika postignuta je odličnim dizajnom i posebno oblikovanim usisnicima na prednjem poklopcu, za što je zaslužan Maserati Style Centar u Torinu. Također, može se pohvaliti takozvanim 'leptir' vratima, još jednim detaljem kojega vole oni dubokog džepa i Brembo kočnicama koji jamče zaustavljanje nakon 33 metra s brzinom 100 km/h.

Iako početna cijena nije objavljena, pretpostavlja se kako bi MC20 mogao koštati oko 200 tisuća eura. 

Na predstavljanju je najavljeno da će u dogledno vrijeme biti predstavljena i otvorena verzija te, naravno, električna varijanta Maseratija MC20. 

25. travanj 2024 17:10