Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Predstavljen novi sportski ljepotan iz Aston Martina

23. Veljača 2020.
Aston Martin Vantage Roadster 
Ima sve što jedan ljubitelj sportskih automobila može poželjeti. Prekrasan izgled, razigran motor, ubrzanje do sto za manje od četiri sekunde i maksimalnu brzinu od 305 km/h

Aston Martin rijetko razočara, pa to nije napravio ni ovaj put. Novi Aston Martin Vantage Roadster ima sve što jedan ljubitelj sportskih automobila može poželjeti. Prekrasan sportski izgled, razigrani četverolitreni twin-turbo V8 motor koji raspolaže s 510 KS, osmerobrzinski ZF automatski mjenjač, ubrzanje do sto za manje od četiri sekunde i maksimalnu brzinu od 305 km/h.

Prije dvije godine Aston Martin je predstavio Vantage Coupe, a ovog ljeta izlazi njegova izvedba bez krova koja umjesto nastavka Coupe sada ima dodatak Roadster. Oba modela krasi isti motor, s jedinom razlikom, a ta je u ubrzanju i skoro je neprimjetna. Naime, Coupe izvedba do stotke stiže za 3,5 sekundi, a kod Roadstera ta se brojka zaustavlja na 3,7 sekundi. I onomu tko je ovo izmjerio treba čestitati.

Mehanizam Z-Fold

Novi Roadster krasi najbrži krovni mehanizam Z-Fold, koji se otvara ili zatvara za samo 6,7 sekundi, a dok puštate sunce da vam miluje glavu, možete voziti do pedeset kilometara na sat bez ikakvih problema. Zahvaljujući izrazito laganom krovnom mehanizmu, Roadster je samo šezdeset kilograma teži u odnosu na Coupe, s tim da je karoserija novog Aston Martina dodatno učvršćena.

Prtljažnik je mali, ali kod ovakvog tipa automobila ni ne treba biti veći od dvjesto litara koliko posjeduje Roadster.
Što se izgleda tiče, on nije doživio prevelike promjene u odnosu na Coupe, osim naravno krova kojega nema i prednje rešetke.

Bond kao inspiracija

Nova prednja rešetka nešto je mekšeg izgleda i mnogo više sliči Bondovu modelu DB10, koji je posebno razvijen za film 'James Bond Spectre' iz 2015., a koji je i inspirirao novu generaciju Vantagea. Sa stražnje strane dominira svjetlosna traka koja se proteže čitavom širinom stražnjeg djela automobila te čak četiri ispušne cijevi, koje pridonose moćnom i agresivnom izgledu Vantage Roadstera.

Oni koji požele imati taj prekrasni primjerak u svojoj garaži morat će izdvojiti minimalno 157.300 eura, tj. oko 1,172.000 kuna. Isporuka počinje u trećem kvartalu 2020. 

19. travanj 2024 21:24