Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] SUV, ali u segmentu malih sportskih ‘crossovera‘

18. Travanj 2021.
Volkswagen Tiago front
Tko je dosad u segmentu malih vozila uzalud tragao za CUV-om s povišenim položajem sjedenja, no svejedno sportskom siluetom nalik na ‘coupé‘, uskoro će doći na svoje

Volkswagen je objavio naziv i prve fotografije novoga budućeg crossover modela koji će na europskom tržištu nositi naziv Tiago. Novi Tiago temelji se na već prokušanom modelu Nivus koji se prodaje na području Južne Amerike.

Tko je do sada u segmentu malih vozila uzalud tragao za CUV-om (engl. crossover utility vehicle) s povišenim položajem sjedenja, no svejedno sportskom siluetom nalik na coupé, uskoro će doći na svoje. Novi model Taigo na tržište će se uvesti sa štedljivim TSI motorima, serijskim LED glavnim svjetlima, suvremenim konceptom rukovanja, potpuno digitalnim kokpitom te brojnim sustavima potpore.

Zasad samo benzinci

Volkswagen Tiago postavljen je na platformu MQB A0 kakvom se već koristi T-Cross, no, za razliku od T-Crossa, Tiago će biti nešto duži i niži s većim međuosovinskim razmakom. Također, imat će i veći prtljažnik od bratskih modela obujma 415 litara, a serijski će dolaziti s prednjim LED svjetlima, kao i potpunim sigurnosnim paketom.



Što se motora tiče, nisu poznati baš svi detalji, ali zna se da će kupci u Europi birati među turbobenzinskim motorima različitih snaga, a dizelaši i hibridi još se ne spominju. No može se pretpostaviti da će se na tržištu naći i poneka hibridna verzija, a u budućnosti vrlo moguće i potpuno električna verzija novog Tiaga. Također, neslužbeno se spominje da će Tiago biti dostupan samo s ručnim mjenjačem, ali za to potvrde još nema.

Stiže sljedeće godine

Unutrašnjost novog Volkswagena tipična je za toga njemačkog proizvođača automobila, a poznato je da će se serijski nuditi i 10,25-inčna digitalna instrumentna ploča. Cjenovno, novi Tiago bi se trebao smjestiti između Volkswagenova T-Crossa i T-Roca, a domaćim kupcima bit ća dostupan početkom 2022. godine. 

19. travanj 2024 08:59