Studentski Lider klub
StoryEditor

Career Speed Dating - jedinstvena kombinacija speed datea i intervjua za posao

04. Prosinac 2020.
career speed dating estudent

Career Speed Dating, projekt koji već petu godinu za redom spaja poduzeća i proaktivne studente, ove godine održat će se u drugačijem obliku. Spoj selekcijskog intervjua i speed datea održat će se od 8. do 10. prosinca, ali umjesto na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, bit će održan na online platformi.

Organizatori, eSTUDENT i Centar karijera FER-a, odlučili su ovogodišnji događaj organizirati online zbog sigurnosti svih prijavljenih.

Koncept ostaje isti

Career Speed Dating je i dalje projekt koji spaja poslodavce i studente STEM usmjerenja kroz niz intervjua od osam minuta. Sudjelovanjem se otvara prilika za umrežavanje studenata i poslodavaca. Poduzeća se kroz sudjelovanje mogu predstaviti studentskoj zajednici i upoznati velik broj studenata koji će jednog dana možda biti njihovi zaposlenici.

Ovaj događaj ima mnoge pogodnosti i za studente, od upoznavanja ljudi iz struke do mogućnosti dobivanja prakse ili zaposlenja u samo 8 minuta. Studenti mogu izabrati između 44 poduzeća koja su raspoređena u 11 skupina. Ove godine Career Speed Dating studente će spojiti s Rimac Automobilima, Axilisom, FIVEom, Undabotom, Greypom, Mediatoolkitom, Infinumom i mnogim drugima.

- Radujemo se Career Speed Datingu koji je i studentima i poduzećima već 5. godina zaredom odlična prilika da se međusobno upoznaju i nastave suradnju u obliku zaposlenja ili prakse. Iako smo ove godine u online varijanti, koncept događaja ostaje isti. Studenti i poduzeća imaju 8 minuta za upoznavanje, a nakon toga 2 minute za davanje povratne informacije jedni drugima. Drago nam je što je i ove godine, bez obzira na cjelokupnu situaciju, odaziv poduzeća i studenata bio odličan i što će Career Speed Dating još jednom spojiti nove buduće kolege - Nikolina Relić, članica organizacijskog tima CSDa.

20. travanj 2024 15:06