Studentski Lider klub
StoryEditor

Kriza kao prilika – u tijeku natječaj za šesnaeste Erste fragmente

30. Kolovoz 2020.
erste fragmenti
Piše:
piše Jozo Knez
[email protected]
Ove je godine tema natječaja Erste banke kojim pomaže studentima umjetničkih studija 2020., godina krize, kao umjetnički poticaj i prilika za stvaranje boljeg društva. Izabrane očekuju novčane nagrade, otkup radova, izložbe, jedna godišnja stipendija, a novost je dodatna nagrada za najbolju skulpturu

Jedinstveni natječaj za studente umjetnice i umjetnike do trideset godina 'Erste fragmenti' otvoren je šesnaesti put. Prijave se zaprimaju do 4. rujna, a iznimno je ove godine natječaj tematski vezan uz aktualnu situaciju te su svi sudionici pozvani predati djela koja se nedvojbeno uklapaju u temu '2020. – kriza kao umjetnički poticaj i prilika za stvaranje boljeg društva'. Kao i dosad dodjeljuju se nagrada Grand Prix, jedna godišnja stipendija i nagrada publike na Facebooku. Ove je godine novost dodatna nagrada za najbolju skulpturu.

Što žiri ocjenjuje

Osim otkupa, za autoricu ili autora najboljeg rada predviđene su dodatna novčana nagrada od deset tisuća kuna i prilika za samostalno izlaganje u organizaciji Erste banke tijekom 2021. Autoricu ili autora najbolje skulpture očekuje također nagrada od pet tisuća kuna, a za dobitnicu ili dobitnika najviše glasova publike na Facebook-stranici Erste banke predviđena je nagrada od tri tisuće kuna. Uz to se dodjeljuje jednogodišnja stipendija od tisuću kuna na mjesec. Pri razmatranju kandidata gledaju se kvaliteta radova, dosadašnje ocjene na studiju te motiviranost i sveukupni umjetnički potencijal koji se procjenjuju na temelju razgovora s predstavnicima komisije za dodjelu stipendija.

Svi otkupljeni i nagrađeni radovi bit će prikazani na izložbi u galerijskom prostoru Lauba u Zagrebu potkraj rujna. Prošle je godine uvedena i novost koja svim sudionicima omogućuje da na grupnoj izložbi predstave i dodatne radove koji će biti ponuđeni na prodaju. Osim što će dobiti dodatnu financijsku pomoć, natjecatelji će tako imati priliku vježbati procjenjivanje tržišne vrijednosti svojeg rada i usavršiti pregovaračke vještine.

Kako se i gdje prijaviti

Prijave se zaprimaju do 4. rujna na mrežnoj stranici Erste banke, a uz internetsku prijavu svaki sudionik natječaja treba poslati i ispis kvalitetnih fotografija prijavljenih radova na adresu: Erste&Steiermärkische Bank d.d., 'Erste fragmenti – otkup djela / najbolja skulptura / stipendija', Sektor marketinga, Ulica Ivana Lučića 2, 10 000 Zagreb.

Uvjeti natječaja i više informacija mogu se pronaći na internetskim stranicama Erste&Steiermärkische banke. 

20. travanj 2024 15:52