Studentski Lider klub
StoryEditor

Održan peti Career Speed Dating: online verzija spojila je poduzeća i studente

14. Prosinac 2020.
career speed dating

Peto izdanje Career Speed Datinga uspjelo je spojiti 44 poduzeća s više od 200 studenata STEM područja. Spoj intervjua i speed datea održao se putem Zoom platforme od 8. do 10. prosinca.

U protekla tri dana, poduzeća su 12 sati intervjuirala studente. Svaki intervju trajao je osam minuta a u tih osam minuta studenti su imali priliku upoznati se s predstavnicima poduzeća te možda dobiti priliku za posao iz snova, a poduzeća su se mogla predstaviti studentima i pronaći najbolje kandidate za poslove koje nude. Nešto više o motivaciji za prijavu rekao nam je Luka Abrus, suosnivač i direktor FIVE agencije

- Sudjelujemo od prvog dana i jako puno ulažemo u suradnju sa studentima. Od vještine koje držimo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva do studentskih praksi koje organiziramo te u firmi puno ulažemo u edukaciju i mentoriranje mladih. Godišnje uzmemo oko 30, 40 novih studenata - rekao je Abrus.

Ela Palić iz poduzeća DOK-ING je kazala kako su ovim događem jako zadovoljni.

- Kada vidimo mlade studente koji planiraju svoju karijeru, to nas zbilja veseli i jako je poticajno okruženje. DOK-ING je uvijek zainteresiran za mlade i ambiciozne talente te njegujemo suradnju sa studentima na svim nivoima. Želimo upoznati studente, vidjeti jesmo li dobar match i vidjeti mogu li se uklopiti u našu firmu te se eventualno priključiti nekom timu i raditi na nekom projektu - rekla je Palić.

Organizatori Career Speed Datinga su Centar karijera FER-a i eSTUDENT.

26. travanj 2024 01:34