Studentski Lider klub
StoryEditor

PMA: Postdoktorand s Harvarda odnio nagradu najboljeg mladog voditelja projekta

28. Prosinac 2020.
Alen Juginović

Tradicionalno, već šestu godinu zaredom, utorak prije Božića održava se dodjela nagrada Project Management Awards (PMA) za najbolje iz područja upravljanja projektima. Kao i ostatak projekata i PMA se prilagodio trenutnoj situaciji te se dodjela nagrada preselila iz Smaragdne dvorane Esplanade Zagreb Hotela u online izdanje koje se prenosilo iz Good Game Global studija. Iako je ova godina bila izrazito izazovna i zahtjevna, odličnih projekata nije nedostajalo, a nagrade su uručene najboljem mladom voditelju projekta i najboljem projektu s mladim voditeljem.

U kategoriji Najboljeg mladog voditelja projekta proglašen je Alen Juginović, postdoktorand na sveučilištu Harvard koji je vodio projekt International Congress “Practical Knowledge for Students“. U istoj kategoriji natjecali su se Beatta Lovrečić, projektna voditeljica iz Netokracije koja je osvojila 2. mjesto s projektom Ladies of New Business: Leadership u doba krize, a 3. mjesto s projektom Underline osvojio je Martin Obad, voditelj projekta u tvrtki Infinum. 

U kategoriji Najboljeg projekta s mladim voditeljem nagradu najboljeg odnio je Hrvoje Patekar s Kamgradovim projektom Rekonstrukcija i dogradnja putničkog terminala Zračne luke Split. Drugo mjesto osvojio je Martin Obad s projektom Underline, a 3. mjesto osvojio je Nikola Jelovečki s projektom Studentski.hr – razvoj portala namijenjenog studentima i mladima.

Sve pristigle prijave pažljivo je pregledao evaluacijski odbor koji je i donio odluku o pobjednicima natjecanja. Članove evaluacijski odbor čine stručnjaci iz različitih industrija, a stručni žiri činili su Tea Biljak (404 agency), Nikola Stolnik (Good Game Global), Nataša Kapov (Lemax), doc. dr. sc. Igor Pihir (Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu) i Matea Kovač (Infobip).

Project Management Awards prepoznaje i važnost educiranja mladih voditelja te uz podršku IPMA Hrvatska najboljem mladom voditelju projekta dodjeljuje prestižnu IPMA-inu certifikaciju. Osim toga, tvrtka CROZ koja dugi niz godina podupire rad Young Crew Croatia, omogućila je dodatnu edukaciju iz struke upravljanja projektima pobjedniku u kategoriji Najbolji projekt s mladim voditeljem. Projekt su velikodušno podržali i Govornička akademija Demosten, tvrtka Good Game Global  i Vinariji Bodren.

Project Management Awards 2020 održao se u organizaciji IPMA Young Crew Croatia i IPMA Hrvatska. Young Crew Croatia, je ogranak osnovan pod okriljem Hrvatske udruge za upravljanje projektima (Croatian Association for Project Management) koja je ujedno članica IPMA-e (International Project Management Association), vodeće svjetske neprofitne organizacije za upravljanje projektima. Young Crew predstavlja ključnu komponentu IPMA-inog razvoja okupljajući studente, sadašnje i buduće voditelje projekata do 35.godina starosti, stvarajući na taj način mrežu ljudi koji će kroz razmjenu informacija i znanja postati vrhunski stručnjaci u području upravljanja projektima.

24. travanj 2024 09:07