Studentski Lider klub
StoryEditor

Studenti EFZG-a nagrađeni za svoj plan za Ludu kuću

05. Lipanj 2021.
Najboljim planom za Ludu kuću proglašeno je marketinško rješenje studentske grupe Pibs, Chips & Videoclipsfoto Ratko Mavar
Prva generacija studenata specijalističkoga diplomskog stručnog studija Digitalni marketing na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu izradila je planove digitalnog marketinga za stvarnoga klijenta, Ludu kuću. Najbolji su dobili novčane nagrade Zagrebačke banke

Iako se studijskim programima u Hrvatskoj nerijetko predbacuje nedostatak praktičnog dijela učenja, prilike za stjecanje pravoga radnog iskustva tijekom studija za one najambicioznije ipak postoje. Dokaz tomu je i kreativna suradnja Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i zagrebačkoga kazališta Luda kuća. Naime, 14 timova studenata protekla je dva semestra radilo plan digitalnog marketinga za stvarnoga klijenta, Ludu kuću, gdje su tri najbolja tima svoja kreativna rješenja i predstavila.

– Ne možete napraviti projekt toliko živim bez kvalitetnoga klijenta – istaknuo je na predstavljanju Vatroslav Škare, jedan od voditelja novopokrenutoga specijalističkog diplomskog stručnog studija Digitalni marketing na EFZG-u, u sklopu kojega je suradnja realizirana.

Intrizično motivirani

Najboljim radom proglašen je marketinški plan studentske grupe pod nazivom Pibs, Chips & Videoclips, no kako je Škare naglasio, o tomu su odlučile nijanse jer su svi prisutni studenti oduševili svojim radom i trudom.

Svi su studenti na dar dobili ulaznice za predstave u Ludoj kući te poklon-pakete EFZG-a. Trećeplasirani tim Zumiće Zagrebačka banka nagradila je s 2000 kuna, drugoplasiranu grupu Loco' Clock s 3000 kuna, a pobjednike s 5000 kuna. Iako su studenti za taj projekt bili intrinzično motivirani, lijepo je kad ih se može nagraditi, smatra Škare.

Nastavak suradnje

Voditelj kazališta, hrvatski glumac Rene Bitorajac, naglasio je da unatoč dobrim poslovnim rezultatima Lude kuće, prostora za napredak uvijek ima, a upravo je okretanje prema digitalnom marketingu u jedinstvenoj suradnji s EFZG-om jedan od koraka prema naprijed.

– Sa samo četvrto zaposlenih Luda kuća najmanje je kazalište u Hrvatskoj, a prema rezultatima smo najbolji – rekao je Bitorajac.

Luda kuća jedino je privatno kazalište s vlastitom zgradom i pozornicom u Hrvatskoj te se može pohvaliti najmodernijom multifunkcionalnom dvoranom. Kako je objasnila Morana Fudurić, jedna od voditeljica studija Digitalnog marketinga, nakon ovog projekta netko od studenata svoje će planove za digitalni marketing uskoro i provesti u Ludoj kući. 

18. travanj 2024 09:10