Studentski Lider klub
StoryEditor

Studenti RIT-a Croatia prikupili više od 25.000 kuna na humanitarnoj dražbi

17. Prosinac 2021.

Da bi pridonijeli zajednicama u kojima studiraju i žive, studenti i zaposlenici RIT-a Croatia svake godine daruju različite predmete za koje se poslije natječu na humanitarnoj dražbi. Predmeti se tijekom licitacije prodaju za iznose znatno više od njihove tržišne vrijednosti. Ove su godine tako, zahvaljujući donacijama organizacija i tvrtki s kojima RIT Croatia surađuje i RIT-ovih diplomanada, prikupili više od 25.000 kuna za pomoć najpotrebitijima.

Unatoč ograničenjima zbog ​pandemije COVID-19 studenti u kampusima u Dubrovniku i Zagrebu pokazali su veliko srce i dražbu organizirali online, na platformi AirAuctioneer, gdje su bili izloženi donirani predmeti. Dražba je trajala pet dana, a tombola i licitiranja uživo održali su se s pomoću platforme Zoom. Prikupljeni novac bit će darovan vinkovačkoj udruzi 'Mladi protiv gladi'.

- S obzirom na postavljena ograničenja zbog COVID-19 pandemije, mi smo se i ove godine odlučili našu blagdansku aukciju organizirati u online okruženju. Studenti s dubrovačkog i zagrebačkog kampusa udružili su snage i još jednom pokazali veliko srce, ali i sjajne organizacijske sposobnosti! Ovim projektom nadali smo se prikupiti što više financijskih sredstava, ali prije svega, htjeli smo potaknuti svijest o tome da postoje mnogi ljudi koji se u današnje vrijeme bore za golu egzistenciju te su im, nažalost, često uskraćene osnovne životne potrepštine - rekla je Džejla Šuman, predsjednica Studentskog vijeća RIT Croatia.

23. travanj 2024 12:13