Studentski Lider klub
StoryEditor

U Hrvatskoj ima mjesta za svakoga s dobrom idejom

18. Rujan 2021.
Na konferenciji ‘Business Future in Croatia‘ predavači će mladima pokazati da IT nije jedini perspektivan sektor. U bilo kojem sektoru najvažnije su poduzetnička ideja i volja da se odgovori na izazov

Da bi se proširila svijest o tome da uspješno poduzetništvo postoji i u Hrvatskoj, 22. i 23. listopada u Zagrebu i Osijeku održat će se konferencija 'Business Future in Croatia'. Organizira je studentska udruga AIESEC Hrvatska uz pomoć svojih podružnica u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Varaždinu, a namijenjena je mladim poduzetnicima i onima koji to žele postati.

– Pozivam sve skeptike da dođu i razuvjere se te uvjere kako je moguće uspjeti u Hrvatskoj, a one koje zanima poduzetništvo da nauče kako pobijediti konkurenciju, naučiti iz pogrešaka ili brendirati proizvod – rekla je Martina Silov, predsjednica lokalnog odbora udruge u Zagrebu.

Temu poduzetništva i njegovo promicanje u AIESEC-u smatraju ključnim oblikom poticanja mladih da ostanu u Hrvatskoj, a upravo projekt 'Business Future in Croatia' pokazuje koliko cijela udruga želi raditi na tome.

– Ovo je izvrsna prilika da mladima pokažemo kako je važno zajedno djelovati i potaknuti poduzetništvo – rekao je Vedran Horvat, predsjednik AIESEC-ova lokalnog odbora u Splitu.

Prijave za besplatno sudjelovanje bit će otvorene sredinom rujna. Događaj će se moći pratiti uživo, a nakon završetka bit će dostupna i videa s panela na kojima će sudjelovati predavači iz različitih sektora. Zadaća je konferencije studentima i mladima pokazati da svaka ideja može biti važna, neovisno o tome s kojim je sektorom ili industrijom povezana. Predavači će dočarati prednosti poduzetništva, ali i navesti s kojim se izazovima u tom poslu mnogi susreću. 

17. travanj 2024 01:28