Ukratko
StoryEditor

Atlantic Grupa: Naši zaposlenici su nam na prvom mjestu

31. Srpanj 2020.
atlantic grupa poslodavac partner
Piše:
piše PROMO

Konzultantska kuća SELECTIO je i ove godine Atlantic Grupi dodijelila certifikat Poslodavac Partner, nakon nezavisne evaluacije njenih HR procesa. Status Poslodavac Partner Atlantic Grupa nosi od 2008. godine, svake godine iznova demonstrirajući predanost osiguravanju zadovoljstva i dobrobiti svojih zaposlenika.

U ovogodišnjoj CEP certifikaciji Atlantic Grupa je ponovno ostvarila 99% bodova čime se ističe kao kompanija s najvišom ocjenom u regiji, na svim tržištima na kojima posluje.

Tijekom ovogodišnjeg evaluacijskog procesa tvrtka se posebno istaknula upravo brojnim inicijativama usmjerenim na razvoj i dobrobit svih svojih zaposlenika. Svjesni da je radno mjesto samo jedan od faktora u životu njihovih zaposlenika, uz privatan život, osobne interese, želje i poglede na svijet, u Atlantic Grupi zaposlenicima pristupaju holistički kroz program Be Well. Program uključuje aspekte Atlantic Body usmjeren na zdravlje, kroz koji su zaposlenicima dostupni besplatni zdravstveni pregledi i subvencionirane sportske aktivnosti, Atlantic Mind usmjeren na mentalno zdravlje, različite treninge i edukacije, Atlantic Soul čiji cilj je promovirati solidarnost među zaposlenicima, kreativnost i volontiranje u zajednici, kao i Atlantic Spirit usmjeren na balans privatnog i poslovnog života, koji uključuje fleksibilno radno vrijeme i radno mjesto, kao i mogućnost odlaska na duži plaćeni dopust.

S obzirom na sve mogućnosti za razvoj koje se u kompaniji nude, ne iznenađuje da su u posljednjem istraživanju zadovoljstva dobiveni visoki rezultati angažiranosti zaposlenika. Neke od edukacija koje zaposlenici imaju priliku pohađati su Mini MBA program za mlade managere, Atlantic School program koji uključuje čitav spektar razvojnih treninga (pregovaračke vještine, efikasna komunikacija, tečajevi stranih jezika, osnove financija, well-being aktivnosti), kao i programi razmjene putem kojeg zaposlenici mogu provesti između mjesec i tri mjeseca radeći na drugom radnom mjestu. Također, s obzirom na to da su zaposlenici u različitim životnim i poslovnim periodima zainteresirani za različite benefite, u Atlantic Grupi imaju priliku birati benefite prilagođene sebi kroz Flex Benefits program.

Uz sve to, Atlantic Grupa je nedavno postala i nositelj priznanja Izvrsnost u izazovima, koje se od travnja dodjeljuje kompanijama koje i tijekom ovog perioda pandemije pokažu predanost u osiguravanju sigurnosti i zadovoljstva zaposlenika. Zaposlenicima Atlantica je u vrijeme pandemije koronavirusa pravovremeno omogućen rad u sigurnim uvjetima, uz osiguranu svu potrebnu zaštitnu opremu i uvedenim kvalitetnim preventivnim mjerama. Također, osiguran je i čitav niz programa podrške za zaposlenike i njihove obitelji, a u Atlanticu ističu i da su uspješno sačuvali sva radna mjesta, što im je otpočetka bio jedan od prioriteta.

- Svake godine otvoreni smo s nezavisnim timom stručnjaka podijeliti način na koji upravljamo kulturom u Atlanticu, kao i svim aktivnostima i procesima usmjerenim na naše zaposlenike. Izuzetno nam je drago da je kvaliteta prepoznata i izvan kompanije, a čemu svjedoči i CEP certifikat u čijem procesu ocjenjivanja već drugi put za redom ostvarujemo najviše rezultate u regiji i na svim tržištima na kojima poslujemo kao kompanija. Pored izvrsnosti kojoj uvijek i u svemu težimo, vjerujemo da osnovu uspjeha čini zapravo usmjerenost na korisnika i pružanje pravih rješenja u pravom trenutku -  istaknula je tom prilikom Ivana Đorđević, direktorica Izvrsnosti ljudskih potencijala i kulture.

20. travanj 2024 03:13