Ukratko
StoryEditor

cargo-partner oformio emergency tim 24/7 u Istanbulu

27. Srpanj 2020.

Radi povećanih izvoznih upita cargo-partner je oformio u Istanbulu emergency tim koji je dostupan u svakom trenu za transport hitnih pošiljki. Prepoznavši potrebe kupaca, u travnju je cargo-partner u Zagrebu uspostavio redovne linije direktnog zbirnog kamionskog servisa pet puta tjedno između Turske i Hrvatske.

Globalna kriza COVID-19 uzrokovala je prekinute lance opskrbe i smanjene transportne kapacitete koji su doveli do potrebe za fleksibilnim prometnim rješenjima. Turska je kao odgovor na potražnju osobne zaštitne opreme PPE pokrenula proizvodnju u vlastitim tvornicama i time osigurala raspoloživost zaliha za svoje, ali i globalne potrebe. Trenutno je Turska vodeći proizvođač zaštitne opreme u Europi, ako ne i svijetu, što uključuje proizvodnju dezinfekcijskih strojeva, sredstava za dezinfekciju ruku, bolničkih kreveta, raznih maski i zaštitne odjeće.

U cijelom procesu od narudžbe, proizvodnje, pa do otpreme porasla je potreba za prijevozom hitnih pošiljki. To su pošiljke s kritičnim vremenom dostave koje treba otpremiti i dostaviti na odredište u što kraćem roku. U avioprijevozu robe takve pošiljke zovemo emergency cargo. Radi potreba kupaca cargo-partner Istanbul otvorio je emergency desk, dostupan 24/7 na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Novootvoreni odjel nudi niz specijaliziranih usluga za hitne prijevoze, uključujući cjelovite i parcijalne chartere, hitan prihvat i otpremu, on-board-courier usluge i usluge prioritetnog carinjenja. U zamjenu za redovne zračne prijevoze, cargo-partner nudi tjedno, ili po potrebi češće, redovne charter letove iz Kine preko Hong Konga u Europu. Usluga uključuje transport s područja cijele kopnene Kine, uključujući sva glavna prometna čvorišta, kao i prijevoz iz Budimpešte do bilo kojeg  odredišta u Europi. Uz cjelokupnu uslugu klijentima su osigurane sve carinske formalnosti na granicama i zračnim lukama.

Nedavno je cargo-partnerov emergency tim otpremio veliku pošiljku zaštitne opreme (PPE) charter letom iz Istanbula za München. Cjelokupna usluga je uključila nabavu zrakoplova A310F sa optimalnim kapacitetom teretnog prostora, kamionsku otpremu robe od Adane do Istanbula i ukrcaj na zračnoj luci Ataturk na charter let. Po slijetanju na odredište, cargo-partnerov tim u Munichu preuzeo je pošiljku, obavio carinjenje i hitnu dostavu.

cargo-partner u Turskoj otvorio je predstavništvo 2018. godine, trenutno ima urede u Istanbulu, Bursi, Izmiru, Gaziantepu i Mersinu. Turski tim specijaliziran je za automobilsku logistiku i prijevoz robe s temperaturnim režimom, kao što su riba i svježe voće, te zdravstvena zaštita i OZO, uz naravno tekstil.

cargo-partner u Zagrebu je prepoznavši potrebe kupaca za cestovnim transportom robe između hrvatskog i turskog tržišta, u travnju uveo direktnu liniju kamionskog zbirnog servisa pet puta tjedno na ruti Istanbul-Zagreb-Istanbul koja je pokrivena flotom od 250 kamiona.

cargo-partnerov tim Hrvatska, u suradnji s turskim, kreira sveobuhvatna logistička rješenja za prijevoz svih vrsta tereta, uključujući ADR opasnu robu i robu osjetljivu na temperature. Na raspolaganju su 24/7 za sve upite i podršku oko organizacije transporta robe. Klijentima je osigurana brza komunikacija i preuzimanje robe u slobodnoj zoni po zbirnim cijenama uz mogućnost carinjenja na vozilu s direktnom dostavom, te dodatne usluge sortiranja i dostave robe na više lokacija našom širokom distributivnom mrežom.

14. travanj 2024 14:14