Ukratko
StoryEditor

Certifikat Poslodavac Partner obilježava 15 godina postojanja

26. Studeni 2020.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner koji je pokrenula vodeća hrvatska konzultantska i headhunting agencija SELECTIO ovaj mjesec obilježava 15 godina od osnutka. Riječ je o projektu pokrenutog s ciljem promoviranja kvalitetnog upravljanja zaposlenicima, u kojemu je do sada sudjelovalo preko 100 organizacija. Ulaskom u projekt certifikat Poslodavac Partner, kompanije prolaze kroz proces detaljne analize njihovih HR sustava, dok samo one koje zadovolje visoke HR standarde propisane metodologijom projekta dobivaju status nositelja certifikata Poslodavac Partner.

Standardi za dodjelu certifikata Poslodavac Partner razvijeni su 2005. godine kao rezultat suradnje SELECTIO stručnjaka te izvršnih direktora i HR managera najuspješnijih kompanija u Hrvatskoj. Standardi za stjecanje Certifikata svake 4 godine prolaze kroz reviziju kako bi kontinuirano bili u skladu s najboljim svjetskim praksama, a u samome procesu revizije sudjeluje mreža od preko 50 HR stručnjaka koji su uključeni u provedbu ovog projekta.

Trenutno je 59 nositelja certifikata Poslodavac Partner, i to na čak osam tržišta, što svjedoči o tome kako tržište sve snažnije prepoznaje važnost kvalitetnog upravljanja zaposlenicima, ali i relevantnost certifikata Poslodavac Partner kao najvišeg priznanja struke.

- Certifikat Poslodavac Partner puno je više od jedinstvenog metra kojim se mjere prakse i njihova kvaliteta u području ljudskih potencijala. Za nas je sudjelovanje u Certifikatu prilika da objektivno sagledamo naš napredak, ali i definiramo neke buduće ciljeve i izazove. Veliku vrijednost vidim i u usporedivosti s drugim tvrtkama i njihovim praksama. Mislim da je to dobar način da na razini cijele zemlje promoviramo i razvijamo najbolje prakse. Standardi se s vremenom mijenjaju i veselim se godinama koje su pred nama i koje će umjesto fokusa na procese, u središte staviti zaposlenike, njihovo putovanje i iskustvo kroz cjelokupni radni vijek u Erste grupi i svakoj drugoj organizaciji koja se pridruži Certifikatu - istaknula je Maja Crnjak, direktorica Sektora ljudskih potencijala Erste banke, koja je dio projekta od 2012. godine, a koja se ističe promoviranjem ravnopravnosti i inkluzije interno u Banci, ali i eksterno, na svim tržištima na kojima posluju.

Ono što je specifično za certifikat Poslodavac Partner je da sve tvrtke nakon završene analize njihovih HR sustava dobivaju i pisane sugestije o tome kako mogu dodatno unaprijediti svoje procese upravljanja zaposlenicima, a 94% tvrtki nakon dobivanja sugestija u idućem certifikacijskom procesu za obnovu statusa Poslodavca Partnera postižu više rezultate. Na taj način se kroz ovaj projekt kontinuirano unaprjeđuju uvjeti rada za preko 50 000 zaposlenika, koliko ih je zaposleno u kompanijama koje trenutno imaju status Poslodavca Partnera.

- Certifikat Poslodavac Partner je nama u Zagrebačkoj pivovari iznimno važno priznanje. On potvrđuje kvalitetu našeg rada kada je u pitanju briga o zaposlenicima. Mi smo svjesni da su naši zaposlenici pokretač poslovnih procesa i da zajedno gradimo uspješnu kompaniju. Ponosni smo i sretni što to primjećuje i vodeća hrvatska konzultantska i headhunting agencija SELECTIO - istaknula je Jadranka Sakoman, direktorica ljudskih resursa Zagrebačke pivovare, koja također već godinama sudjeluje u projektu, uvijek iznova demonstrirajući predanost osiguravanju zadovoljstva njihovih zaposlenika.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.

20. travanj 2024 04:56