Ukratko
StoryEditor

DHL Express Hrvatska pustila u pogon novu mehanizaciju i opremu u proširenom zagrebačkom skladištu

08. Travanj 2021.
DHL servisni centar

DHL Express, vodeća svjetska međunarodna tvrtka za ekspresnu isporuku pustila je u pogon novu mehanizaciju i opremu u proširenom zagrebačkom skladištu odnosno Servisnom centru. Ovim projektom DHL Express-a Hrvatska osigurava uvjete za procesuiranje povećanih volumena i unapređenje kvalitete usluge.

Uz proširenje skladišnog prostora za  30% veći dio projekta i investicije se odnosi na instaliranu novu opremu i mehanizaciju koja je donijela mnoge prednosti u manipulaciji  kontejnera što osigurava povećanje kapaciteta razvrstavanja  preko 40% u jednom satu,

Nova linija za prijenos i razvrstavanje podrazumijeva odvajanje carinske od necarinske robe odmah prilikom istovara što ubrzava cijeli uvozni proces. Ukupna duljina ugrađenih pokretnih rolera i traka predstavlja povećanje za 250%, čime se  značajno smanjuje napor zaposlenika pri razvrstavanju i prenošenju pošiljaka.

Povećana je i sigurnost za sve ljude koji sudjeluju na razvrstavanju pošiljaka,  ali ne manje važno, sigurnost za pošiljke i sami sustav jer senzori automatski zaustavljaju prevelike pakete koji na rolerima predstavljaju određeni rizik

Potpuno nova recepcija u sklopu Servisnog centra pruža bolje uvjete i utječe na zadovoljstvo naših korisnika.

- Proširenje skladišta i novi Servisni centar, neophodan su  i logičan odgovor na povećani volumen pošiljaka zahvaljujući rastu B2C e-trgovine te poziciji tržišnog lidera u segmentu B2B. Dodatna ekspanzija ovog modernog skladišta i novog Servisnog centra potvrda je usredotočenosti na poslovni uspjeh naših klijenata, partnerski odnos i kontinuirano unapređenje korisničkog iskustva. Prošireno skladište s novom opremom olakšava posao našim zaposlenicima, a osigurava i bržu isporuku pošiljaka korisnicima - rekla je Srebrenka Saks, direktorica DHL Expresa.

10. travanj 2024 23:23