Ukratko
StoryEditor

Dodijeljeno 47 Zelenih i Premium zelenih certifikata za brigu o okolišu i zajednici

19. Siječanj 2022.
Projekt Zeleni certifikat servisa mojeRačun nastavit će se provoditi i dalje kako bi obuhvatio sve tvrtke koje su pokazale digitalnu i društvenu izvrsnost. Među njima može biti i vaša tvrtka.

Iako je projekt Zeleni certifikat pokrenut tek krajem prošle godine, već je 47 tvrtki dobilo priznanje za digitalnu i društvenu izvrsnost. Riječ je o projektu koji je pokrenuo vodeći informacijski posrednik za razmjenu eRačuna i drugih digitalnih dokumenata, servis mojeRačun, kako bi se odalo priznanje tvrtkama koje su uspješno implementirale digitalizirane procese u svoje poslovanje i svojim djelovanjem poboljšavaju kvalitetu života te pozitivno utječu na okoliš i zajednicu.

- Zeleni certifikat  usmjeren je na promociju ekološki osviještenih i društveno odgovornih kompanija u Hrvatskoj. Veliki odaziv tvrtki za sudjelovanjem u projektu pokazao nam je kako postoji perspektiva za zelenu budućnost koju možemo zajednički graditi - istaknuo je Marko Emer, predsjednik Uprave servisa mojeRačun.

Briga o okolišu je briga o zajednici

Najveći informacijski posrednik servis mojeRačun zajedno sa svojim partnerima i korisnicima, od samih početaka promovira zeleno, bespapirno poslovanje, a zaštitu prirode ističe kao dio svojeg poslovnog identiteta. No, u ovom projektu, osim na ekologiju, veliki naglasak stavili su i na ostale segmente društveno odgovornog poslovanja za što je priznanje Premium zeleni certifikat, od ukupno 47 tvrtki, dobilo njih osam.

- Projekt Zeleni certifikat nastavit će se provoditi i dalje kako bi obuhvatio sve tvrtke koje su u tom području pokazale izvrsnost, ali i potaknuo one koje to još ne čine da ostave pozitivan utjecaj na okoliš i zajednicu - naglašava Emer.   

Tko sve može sudjelovati u projektu

U projektu mogu sudjelovati tvrtke koje su se uspješno digitalizirale, brinu o okolišu i ulažu u zaposlenike te pokazuju odgovornost prema zajednici. Pridružite se zelenoj budućnosti i postanite i sami nositelji Zelenog ili Premium zelenog certifikata. Provedbu projekta kao medijski partner podržava Lider Media.

Dobitnici zelenog certifikata

S.E.G.G.A d.o.o., INSPEKT PAZIN d.o.o., ENGELS, d.o.o., FINTIĆ PROMET d.o.o., NS AGRO TRADE d.o.o., STRAŽAPLASTIKA d.d., ZELENI GRAD ŠIBENIK d.o.o., TURISTIČKO-ŠPORTSKA LUKA BAŠKA VODA d.o.o., GOREA PLUS d.o.o., HIPP CROATIA d.o.o.. IMAGE ENTER d.o.o., GACKA d.o.o., OLEUM FLEX d.o.o., HON-ING d.o.o., VELEBIT-PROMET d.o.o., ARHIV-TREZOR d.o.o., OPĆA BOLNICA ZADAR, 3 M d.o.o., NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO DR. ANDRIJA ŠTAMPAR, KOMUNALAC ČEPIN, KOMUNALNO PODUZEĆE d.o.o., GRAFING, vl. SINIŠA CIZEL, ŠPANJA OPREMA d.o.o., FIDUCIA d.o.o., AGMAR d.o.o., ADRIA LIJEV d.o.o., IKONART KONSTRUKCIJE d.o.o., KOMUNALAC d.o.o. PAKRAC, KD KOSTRENA d.o.o., PASCO LIMA d.o.o., SPAN d.d., KAZ d.o.o., ALZAS ALARMS d.o.o., VUKSANOVIĆ I PARTNERI d.o.o., FLOREO d.o.o., VRUTAK d.o.o., VINIB USLUGE d.o.o., STRIBOR OPREMA d.o.o.

Dobitnici Premium zelenog certifikata

GENESIS GRUPA d.o.o., IPC d.o.o., TELUR d.o.o., ČISTOĆA CETINSKE KRAJINE d.o.o., NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE, TIFON d.o.o., SAOP d.o.o., KOMUNALAC d.o.o. VUKOVAR.

19. travanj 2024 00:33