Ukratko
StoryEditor

Fairtrade kakao program - Favorina čokolade iz Lidla koje poštuju ljudska prava

10. Prosinac 2021.

Slatki blagdanski trenuci još su slađi uz ponudu Lidlove robne marke Favorina. Ove visokokvalitetne sezonske slastice na policama Lidlovih trgovina posebno su primamljive uoči zimskog blagdanskog razdoblja jer, osim što su dobrog okusa, zaista čine dobro.

Kao društveno odgovorna tvrtka, Lidl Hrvatska vodi računa o tome da čokolada svima bude slatka, i proizvođačima i kupcima, stoga svi proizvodi linije Favorina koji sadržavaju kakao imaju certifikat Fairtrade Cocoa Program. Fairtrade promovira bolje cijene, pristojne radne uvjete, održivost i pravedne nabavne prakse za poljoprivrednike i radnike. Oznaka Fairtrade jamstvo je da proizvođači u zemljama u razvoju dobivaju poštene prilike i premije. Osim zajamčene minimalne cijene za sirovinu, dobivaju i dodatnu premiju koju mogu ulagati u različite razvojne programe u lokalnim zajednicama, poput školovanja žena i djece, zdravstvene zaštite i drugog.

Time se osigurava bolja budućnost za male poljoprivrednike, članove njihovih obitelji, ali i okoliš. U Lidlu potražite Favorina proizvode s certifikatom i uživajte u slatkim čokoladama koje poštuju ljudska prava!

28. travanj 2024 18:18