Ukratko
StoryEditor

Financial Times EMBA lista 2019.: Global Executive MBA ponovno među 50 vodećih u svijetu  

28. Studeni 2019.
Barbara Stöttinger
Prema listi Financial Times EMBA (Executive MBA), Global Executive MBA program poslovne škole WU Executive Academy ponovno je među 50 vodećih MBA programa u svijetu.

U konkurenciji 100 MBA programa koji su se kvalificirali za listu nalazi se na 48. mjestu. Kada je u pitanju Europska Unija, Global Executive MBA program nalazi se na 12. mjestu, a na njemačkom govornom području (DACH regija) program je zauzeo četvrto mjesto. Program je također dobio izvrsne ocjene u dvije kategorije koje su posebno važne za (buduće) studente: #9 u svijetu kade je  pitanju kategorija „radno iskustvo” te #13 u svijetu kada je u pitanju „iskustvo međunarodnog studija.”

FT EMBA Ranking godinama se smatra jednim od najvažnijih kada su u pitanju vodeće poslovne škole na globalnoj razini. Tek neznatni postotak MBA programa koji se nude diljem svijeta zadovoljavaju zahtjevne kriterije FT-a kako bi ušli na ljestvicu, što je i razlog zašto zainteresirani za pohađanje MBA-a obraćaju pozornost na njegove rezultate koliko i na vodeće međunarodne akreditacije.    

Na najvažnijoj MBA listi i u 2019 godini su se našla “uobičajena lica”. Na prvom mjestu je, međutim, relativno nov program. Po prvi put na listi od prošle godine, s broja #6 na sam vrh u 2019. uspjela se popeti: International EMBA of HEC Paris, prate je Kellogg-HKUST Business School (#2) te TRIUM: HEC/LSE/NYU Stern (#3).

Među 50 vodećih u svijetu

- Odličan uspjeh! S 48. mjestom naš Global Executive MBA program je četvrti put u pet godina uspio osigurati svoju poziciju među 50 vodećih MBA programa u svijetu. Iznimno sam sretna jer ovaj rezultat odražava sve napore koje smo uložili u stalno unapređenje kvalitete naših MBA programa te čineći naše ponude još privlačnijom za studente - rekla je Barbara Stöttinger, dekanica poslovne škole WU Executive Academy i dodala - Napredovali smo 12 mjesta u EU (#4 u DACH regiji), što je izvanredno jer smo prestigli neke izvrsne programe međunarodno priznatih sveučilišta poput Copenhagen Business School, Frankfurt School of Finance & Management ili  Mannheim Business School/Tongji University.

Rektorica WU-a Edeltraud Hanappi-Egger također je sretna zbog još jednog izvanrednog postignuća poslovne škole na međunarodnoj ljestvici:

- WU je već ostvarivao izvrsne rezultate sa svojim master i MBA programima ove godine. Ove vodeće pozicije na ljestvicama pokazuju kako WU nudi međunarodno prepoznat studij i programe daljnjeg obrazovanja. Ponovno, one pokazuju kako se WU svrstava među vodeća sveučilišta za ekonomiju  i poslovanje. U svakom slučaju, ljestvice služe kao orijentacija za potencijalne studente te im pomažu u identifikaciji najprimjerenijih studija i programa daljnjeg obrazovanja.

Vrhunski rezultati u važnim kategorijama

Ovogodišnja ljestvica ponovno je temeljena na 16 kategorija usmjerenih na kvalitetu programa i mogućnost razvoja karijera alumnija. U kategorijama koju su studentima posebno važne, Global Executive MBA uspio je osigurati mjesta u prvih 15. Drži 9. poziciju  (#3 u EU, #1 u DACH regiji) za “radno iskustvo,” što znači da je na ljestvici zauzeo višu poziciju od top-10 programa London Business School (#27) i Kellog-HKUST Business School (#12). Štoviše, program je zauzeo 13. poziciju (#3 u  EU, #1 u DACH regiji) kad je u pitanju kategorija “iskustvo međunarodnog studija”, pozicionirajući se čak ispred CEIBS Global EMBA (#18) i Oxford EMBA (#34).

25. travanj 2024 13:22