Ukratko
StoryEditor

iLogistički centar cargo-partnera u Pragu postao je ovlašteni centar za skladištenje i rukovanje organskim proizvodima

10. Ožujak 2020.
Piše:
piše PROMO

Moderni logistički objekt cargo-partnera postao je ovlašteni centar za skladištenje i rukovanje organskim proizvodima u skladu sa EU regulativom o okolišu. Centar od ukupno 10.900m2 površine, dobio je IFS (International Food Standard) certifikat za skladištenje robe sa temperaturnim režimom +2 do +8 °C.

Od samog otvorenja centra u Pragu, cargo-partner je učinio niz koraka kako bi unaprijedio poslovanje za mogućnost skladištenja prehrambenih proizvoda I lako kvarljive robe, te robe osjetljive na temperaturni režim i proizvode organskog uzgoja.

Od 14. siječnja ove godine iLogistički centar Prag postao je ovlašteni centar za skladištenje i rukovanje organskim proizvodima u skladu s člankom 29. stavkom 1. Uredbe Europske unije (EZ) 834/2007, poznatim i kao Eko-propis EU. Uredba Europske unije (EZ) 834/2007 o organskoj proizvodnji i označavanju organskih proizvoda određuje kako se moraju uzgajati poljoprivredni proizvodi i hrana koja je označena kao ekološki proizvod. Uvjerenje u skladu sa EU normama I Eco-regulativama potvrdilo je inspekcijsko tijelo ABCERT.

Jiri Jelinek, generalni direktor cargo-partnera za Češku: „Otkad smo u siječnju 2019. otvorili iLogistički centar u Pragu, brojni kupci iz industrije prehrambenih proizvoda i proizvoda za tržište lako kvarljive robe koriste naše skladište.

Kako bi optimizirali poslovanje, lani smo u travnju otvorili odjel temperaturnog režima, samo tri mjeseca kasnije, naše skladište prehrambenih proizvoda dobilo je IFS certifikat za logistiku prehrambenih proizvoda. Konačno, ove godine u siječnju poslujemo sa organskim certifikatom kojim jamčimo skladištenje i rukovanje organskom hranom u skladu s EU Eco-regulativom."

ILogistički centar Prag nalazi se u parku Logicor na zračnoj luci Prag, izravno je povezan autocestom i udaljen od zračne luke i centra grada na samo 15 minuta.

Višekorisničko skladište sa HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) certifikatom omogućava cross-docking, popis dobavljača i sveobuhvatno ispunjavanje narudžbi.

Skladište uključuje usluge istovara kontejnera, paletizacije, preuzimanja i pakiranja, kao i obrnute logistike do prepakiranja, sortiranja, označavanja, povezivanja, sastavljanja, carinjenja i logističkog savjetovanja.

cargo-partnerov logistički centar u Pragu jamči optimalne uvjete skladištenja mlijeka, mesa, peciva, pića, voća i povrća u primarnom pakiranju kao i sve ostale robe koja zahtijeva skladištenje temperaturnog režima. Lani je cargo-partnerov tim dobio IFS certifikat za skladištenje prehrambenih namirnica za konstantnu kontrolu temperature   +2 ° C - + 8 ° C u skladišnim prostorima 5.000 m² , te uz dodatni odjel 1500 m² površine.

18. travanj 2024 23:59