Korona i biznis
29. studeni 2019.

INA donirala 800.000 kuna hrvatskim bolnicama u 2019.

U Sluzbi za ginekologiju i opstetriciju Opce bolnice „Dr. Ivo Pedisisc“ Sisak odrzano je svecano urucenju donacije INA-e Bolnici. Photo Nikola Cutuk/PXSELL   

Donacijom Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, INA je zatvorila još jednu godinu pomaganja hrvatskim bolnicama.

Damir Butković, direktor Rafinerije nafte Sisak, uručio je ravnatelju bolnice mr. sc. Tomislavu Dujmenoviću, dr. med. ček u iznosu od 100.000 kuna, a sredstva će se upotrijebiti za nabavu fleksibilnog videoureteroskopa za razbijanje kamenca u mokraćnom mjehuru i mokraćovodu. Uz službeni dio, male pacijente s Odjela pedijatrije razveselili su predstavnici Hrvatske vaterpolske reprezentacije koji su im podijelili prigodne poklone.

- Drago mi je da INA i bolnica u Sisku i ove godine nastavljaju suradnju. Ovo područje za nas ima poseban značaj, tu se nalazi naša važna industrijska lokacija za koju imamo razvojne planove i koja će ostati vrijedan dio Ininog poslovanja u budućnosti. Uz to što radimo na tome da budemo uspješan poslovni subjekt, donacija bolnici jedan je od načina na koji se trudimo biti aktivan član lokalne zajednice i uključivati se u projekte koji pridonose razvoju i dobrobiti grada Siska i okolice - izjavio je Butković.

image
U Sluzbi za ginekologiju i opstetriciju Opce bolnice „Dr. Ivo Pedisisc“ Sisak odrzano je svecano urucenju donacije INA-e Bolnici. Photo Nikola Cutuk/PXSELL

- Zahvaljujući današnjoj donaciji naša bolnica i odjel za urologiju dobit će novi ureterorenoskop koji se koristi u dijagnostici, ali i liječenju oboljenja urološkog sustava. Uređaj će omogućiti kontinuitet u radu odjela urologije, ali i liječenje velikog broja uroloških bolesnika iz naše županije, koji imaju konkremente, tumore u kanalnom sustavu urotrakta. Hvala Ini na kontinuiranoj pomoći našoj bolnici - rekao je ravnatelj bolnice Tomislav Dujmenović.

U posljednjih 10 godina, INA je za razvoj i opremanje hrvatskih bolnica donirala više od 5 milijuna kuna, a samo u 2019. donirano je 800.000 kuna zdravstvenim ustanovama. Uz današnju bolnicu, INA je pomogla i Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, Klinici za plućne bolesti Jordanovac, Klinici za dječje bolesti Zagreb te Kliničko bolničkim centrima u Osijeku i Splitu.